r
Nosalty Logó

Sós-töltött napraforgó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sós-töltött napraforgó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 401 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3186 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 235 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1124.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    673 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 401 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.7 g

Zsír

  • Összesen
    107.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8992.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    1371 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    1657 mg
  • Nátrium
    5383 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    596.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    607 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    417 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    602 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    647 micro
Összesen 3186 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    660.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztaalapanyagaitkenyérsütőgépbe tesszük, ott dagasztatjuk, kelesztjük. (Természetesen, aki nem rendelkezik a géppel, kézzel is elkészítheti.)
  2. Közben a töltelékhez a sonkát apró kockára vágjuk, adjunk hozzá pár kanál tejfölt, apró kockára vágott hagymát, ízesítsük sóval, borssal. (Kenhető legyen és annyi, hogy két lapot be tudjunk fedni vele.)
  3. Amegkelt tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, 2-3 mm vékony kör alakúra nyújtjuk őket.
  4. Sütőpapíros tepsire helyezünk egy kört, megkenjük a fele töltelékkel, szélét ne nagyon, majd tegyük rá egy másik kinyújtott kör lapot. (Majd a másik két lappal és töltelékkel is így járjunk el.)
  5. Egy poharat lisztezzünk meg, s tegyük a kör közepére, de ne szakítsa át a tésztát.
  6. Csíkozzuk fel a tésztát 16 részre a körig bevágva, majd minden csíkot tekerjünk meg kétszer-háromszor.
  7. Fél órát pihentessük, majd egy egész tojással kenjük meg és díszítsük lenmaggal, napraforgómaggal, mákkal.
  8. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 25-30 percig süssük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 188
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 37952
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 03.

Ajánló

Kelt tészta rajongóknak!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy oldalon bukkantam eme kitűnő finomságra. Kerti partin mindenki falta, hamar elfogyott. Ebből az adagból 2 nagy napraforgó lesz.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!