r
Nosalty Logó

Sonkás-mozzarellás zöldségpizza

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Sonkás-mozzarellás zöldségpizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A "tésztához"

A feltéthez

Összesen 389 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A "tésztához"

A feltéthez

Összesen 2339 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A "tésztához"

A feltéthez

Összesen 111 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1248.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    652 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    603 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    1650 micro
  • β-karotin
    4087 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3474 micro
  • Lut-zea
    813 micro
Összesen 389 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.7 g

Zsír

  • Összesen
    144.3 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    479 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7491.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    1671 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1547 mg
  • Nátrium
    3910 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1321.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3619 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1163 micro
  • α-karotin
    9903 micro
  • β-karotin
    24520 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    20845 micro
  • Lut-zea
    4876 micro
Összesen 2339 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    469 micro
  • β-karotin
    1162 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    987 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

A "tésztához"

A feltéthez

Elkészítés

A "tésztához"

  1. Egy nagy tálban keverjük össze a tejszínt reszelt parmezánnal, sóval és borssal.
  2. A burgonyát hámozzuk és mossuk meg, majd szeleteljük vékonyan (nem kell hajszálvékonyan!). A cukkinit mossuk, szeleteljük nem túl vékonyan. A répát hámozzuk, mossuk és szeleteljük, kb. a burgonyával megfelelő vastagságúra.
  3. Menet közben az összes szeletelt zöldség mehet a tejszínes-sajtos keverékbe. Jól forgassuk át az egészet, hogy mindenhová jusson a szószból.
  4. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  5. Egy nagy tepsit vajazzunk ki, ebbe mehet a zöldséges alap. Kézzel vagy fakanállal rendezgessük el a darabokat - egy kis mozgatással/rázással is segíthetünk nekik helyre kerülni. A lényeg, hogy kb. lapos legyen a teteje.
  6. Tegyük sütőbe a "pizzaalapot" úgy 35-40 percre sülni, ameddig megpuhulnak a zöldségek és a tetejük megpirul.

A feltéthez

  1. Ha elkészült a pizzaalap vegyük ki a sütőből. Evőkanállal vigyük fel pár helyre (8-12 kicsi körbe) a paradicsomszószt, melléjük-közéjük helyezzünk mozzarella-karikákat, majd sózzuk, borsozzuk, és oregánóval szórjuk meg ezeket.
  2. Ekkor jöhetnek a sonkakockák, majd mehet vissza a sütőbe az egész 5-10 percre, hogy a sajt megolvadjon, és minden szépen megpiruljon. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 999
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 27.

Ajánló

Ez a recept sima burgonyaalappal és tetszőleges feltétekkel is elkészíthető. Mindenki a saját ízlésére formálhatja.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krumpli alapú pizzát már készítettem többször a családnak, most húsvétra készülve ezt a répával és cukkinivel kibővített verziót találtam ki. Egyszerű és nagyszerű, tényleg próbáljátok ki!

Hozzávalók

A "tésztához"

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!