r
Nosalty Logó

Roston sült tarja párolt kelbimbóval és édes steakburgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Roston sült tarja párolt kelbimbóval és édes steakburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pác hozzávalói:

A köret hozzávalói:

Összesen 730 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pác hozzávalói:

A köret hozzávalói:

Összesen 2920 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pác hozzávalói:

A köret hozzávalói:

Összesen 136 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    936.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1313 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    173 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    15722 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1432 micro
Összesen 730 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.7 g

Zsír

  • Összesen
    187.7 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3744.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    1768 mg
  • Nátrium
    858 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1296.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5254 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    332 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    692 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    62886 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5728 micro
Összesen 2920 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    2936 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

A pác hozzávalói:

A köret hozzávalói:

Elkészítés

A pác hozzávalói:

  1. Rakjuk tálba az olajat, a paprikát, a sót, a borsot, és reszeljük bele a fokhagymát, majd keverjük alaposan össze.
  2. Klopfoljuk ki a húsokat, és alaposan forgassuk meg a pácban, és ha van időnk, hagyjuk benne minimum egy éjszakát a hűtőben. Ha nem tudjuk egy éjszakát pihentetni, a minimum pácidő két óra, és ez idő alatt nem szükséges hűtőbe tenni.

A köret hozzávalói:

  1. Tisztítsuk meg a kelbimbót, és mossuk meg az édesburgonyát. Az édesburgonyát szeljük nagyobb cikkekre, és rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, locsoljuk meg tetszés szerint olívaolajjal, és sózzuk meg alaposan.
  2. Rakjuk az előmelegített, 185 °C-os sütőbe, és süssük készre 40 perc alatt. Én átforgattam egyszer a burgonyacikkeket, mert szeretem, ha minden oldala jól meg van pirítva.
  3. A megtisztított kelbimbót rakjuk egy tepsibe vagy jénaiba, öntsünk alá 1 dl vizet, és sózzuk meg.
  4. Serpenyőben hevítsünk olajat, és süssük meg a bepácolt tarjaszeletek mindkét oldalát, az egész gerezd fokhagymákkal együtt, egyenként két-két perces sütési idővel számolva.
  5. Miután készen vagyunk, rakjuk a hússzeleteket a kelbimbók tetejére, és alufóliával lefedve tegyük a sütőbe. 185 °C-on 30 perc alatt süssük készre.
  6. Tálaljuk ízlés szerint az édesburgonyával és kelbimbóval. Jó étvágyat kívánok! :)
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 227
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 13185
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 12.

Ajánló

Abszolút tej-, tojás- és gluténmentes étel, így hát mindenkinek ajánlom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezúttal az egyik kedvenc főételem receptjét osztom meg veletek. Egy igazi vagány étel, intenzív ízekkel. Imádni fogjátok! Abszolút tej-, tojás- és gluténmentes étel, így hát mindenkinek ajánlom!

Hozzávalók

A pác hozzávalói:

A köret hozzávalói:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!