r
Nosalty Logó

Pikáns narancsos-gránátalmás csirkemell

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
janettaylor
Pikáns narancsos-gránátalmás csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 421 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2522 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    857.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    1534 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 421 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    342 g

Zsír

  • Összesen
    90.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    986 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5143.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    313 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    577 mg
  • Foszfor
    3257 mg
  • Nátrium
    648 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1465 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    133 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    1183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    440 micro
  • β-crypt
    287 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 2522 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    418 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket mossuk és törölgessük meg, majd klopfoljuk meg kicsit.
  2. A lila hagymákat pucolás után szeleteljük vékony karikákra, ugyanígy járjunk el az egész narancsunkkal is.
  3. Vegyünk elő egy zárható fedelű üvegtálat, és keverjük el benne a narancslevünket, a gránátalmaecetet, a paradicsompürét, olívaolajat és a fűszereket. Adagoljuk hozzá a lila hagymakarikákat. Mártsuk bele a hússzeleteket, forgassuk óvatosan át, majd minimum fél órára tegyük pácolódni a hűtőnkbe.
  4. Mozsárban vagy nyújtófával törjük össze a mandulákat, magozzuk ki a gránátalmát, és tépkedjünk kedvünkre a díszítéshez a bazsalikomlevelekből is.
  5. Izzítsuk be a sütőnket 200 fokra.
  6. Helyezzük el a tepsiben a mostanra már sonkaszeletekbe tekert húsokat, majd fedjük alufóliával, és puhítsuk kb. 20 percig. Ezután öntsük le róla a levünket, és helyezzük vissza fedés nélkül a narancskarikákkal a tetején, 25 perc hosszúságú sütési időre. Szép pirosra pirul, így nincs is más dolgunk, mint kedvünkre díszíteni az összetört olajos magokkal, gránátalma-magocskákkal és a bazsalikom levelével.
  7. Köretként pl. bulgur dukál hozzá.
  8. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 242
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5851
  • Feltöltés dátuma: 2018. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
janettaylor 107 recept

Télre hangolódva...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!