r
Nosalty Logó

Pármai padlizsán 3.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pármai padlizsán 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1012 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4043 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    80.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2706.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    979 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    700 mg
  • Nátrium
    880 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    595.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1069 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    9608 micro
  • Lut-zea
    576 micro
Összesen 1012 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.2 g

Zsír

  • Összesen
    320.6 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    699 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10826.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    3918 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    2800 mg
  • Nátrium
    3519 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.9 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    2382.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1334 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    87 mg
  • C vitamin:
    201 mg
  • D vitamin:
    156 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    516 mg
  • Retinol - A vitamin:
    978 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4276 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    38430 micro
  • Lut-zea
    2302 micro
Összesen 4043 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1235 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábasban a paradicsomszószt, a vöröshagymát, azátpréseltfokhagymát, 3 evőkanál olívaolajat 30 percen át főzünk. Sózzuk, borsozzuk. Ha kész, a felaprított bazsalikomot hozzákeverjük.
  2. A padlizsánt hosszában kb.fél cm vastagon felszeleteljük, lisztben, majd utána a felvert tojásbanmegforgatjuk, és forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  3. Tűzálló tál aljára kevés szószt kenünk, erre teszünk egy réteg padlizsánt, majd mozzarellát, utána pedig megszórjuk reszelt parmezánnal.
  4. Ezt a lépést addig ismételjük, míg a hozzávalók el nem fogynak. Atetejére mozzarella és parmezán kerül.
  5. A tetejét meglocsoljuk olívaolajjal.
  6. Sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10247
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Vidék ízében találtam rá erre a remek receptre. Egy kicsit macerás az elkészítése, de bőven megéri. Vendégeink voltak, dupla adagot készítettem belőle (szerencsére), egy morzsa sem maradt belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek