r
Nosalty Logó

Nagyon paprikás bácskai rizses hús

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Rubin Paprika
Nagyon paprikás bácskai rizses hús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 529 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2116 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    368.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 529 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.3 g

Zsír

  • Összesen
    80 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2231.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    1335 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1472.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    653 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1241 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    811 micro
Összesen 2116 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    264 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A finomra aprított hagymát üvegesre pároljuk a zsíron, majd hozzáadjuk a felkockázott sertéscombot, és fehéredésig pirítjuk.
  2. Sózzuk-borsozzuk, megszórjuk köménnyel és a kétféle fűszerpaprikával. Összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a finomra kockázott paprikát és paradicsomot.
  3. Felöntjük nagyjából másfél deci vízzel, és alacsony lángon, fedő alatt egy órát főzzük. Időnként érdemes megkeverni, nehogy leégjen, illetve szükség esetén pótoljuk a vizet.
  4. Ha letelt az egy óra, hozzáadjuk a rizst, és felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Elkeverjük, és lefedve nagyjából 20 perc alatt készre főzzük a rizst. Akkor jó, hogy ha ekkor még marad rajta némi nedvesség.
  5. Hagyjuk egy pár percet pihenni, majd friss petrezselyemmel gazdagon megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 393
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 64
  • Össznézettség: 26908
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon paprikás bácskai rizses hús
Rubin Paprika 10 recept

A bácskai akkor igazán ellenállhatatlan, ha a végére is szaftos marad, és jó sok, minőségi fűszerpaprika kerül bele. Mi most édeset és csípőset is használtunk, ráadásul megdupláztuk a paradicsom és a paprika mennyiségét is - próbáljátok ki ezt a verziót is, mert isteni lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!