r
Nosalty Logó

Mézes karalábékrémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mézes karalábékrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A fűszerezéshez

Összesen 229 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A fűszerezéshez

Összesen 916 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A fűszerezéshez

Összesen 51 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    707.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 229 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2829.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    1877 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.6 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    630.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    374 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 916 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A fűszerezéshez

Elkészítés

A leveshez

  1. A lilahagymát a lehető legkisebb darabokra aprítjuk fel, ha valakinek van kedve, le is reszelheti, úgy még selymesebb lesz. (Én ez alkalommal csak a kezeimet és éles késemet használtam :))
  2. 3-4 ek szűz olívaolajat teszük a lábasba, ha egész fahéjat használunk, akkor azt az olajon kicsit megfuttatjuk, és csak eztán következik a hagyma és többi fűszer (ha őrölt fahéjat használunk, akkor elsőként jön a lábasba a hagyma, kicsit megpároljuk, és aztán fűszerezzük, a következő módon).
  3. Fűszerezés: egy gondolatnyit teszük a cayenne borsból, mert az igen erős, fahéjból egy kiskanálnyit, ízlés szerint tengeri só, fokhagyma és 1 kk-nyi szerecsendiót is teszük bele, továbbá rozmaringot vagy kakukkfűvet is teszünk (ez ízlés kérdése - abból rakunk egy csapott teáskanálnyit, amelyiket jobban szeretjük).
  4. A fűszerezés után tesszük a lábasba az 2 ek édes mézet. S rögtön jöhet a lábasba az apró kockára vágott karalábénk! (Picit hagyjuk, hogy a fűszerek és a méz átjárja mielőtt felöntjük, 3-5 percet fedő alatt, néha átkevergetve).
  5. Langyos vízzel vagy húslével kb. 1/2 literrel felöntjük, a lényeg, hogy ellepje a karalábékockákat. Aztán feldő alatt jó puhára pároljuk, főzzük.
  6. Aztán levesszük a gázról és turmixoljuk, a kellő lágyságot 1 ek puha vajjal/margarinnal, és 2-3 dl tejben elkevert 2 ek mézzel érjük el, - amit lassan adagolunk, hogy megkapjuk a kívánt textúrát. Aztán mehet vissza a gázra, ha már szép az állaga és összeforraljuk!
  7. Készen is vagyunk. :) Melegen, mézzel megcsurgatva tálaljuk! Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1980
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerettem volna valami olyat készíteni, ami olcsó / finom / hamar kész van / egészséges / nem tartalmaz sok kalóriát! Valamint olyan krémlevest akartam, aminek a sűrtítéshez nem kellenek plussz szénhidrátok (- liszt + tejföl, - tejszín, - étkezési keményítő, - burgonya ). S ekkor jutott eszembe ez a recept, amit már több alkalommal elkészítettem, aki eddig kóstólta csak dícsérte. Így gondoltam, megosztom az ötletet másokkal is! :) Jó étvágyat hozzá! Miért jó és egészséges a karalábé? Nagy víztartalmú (92%), sovány, minimális zsírt és fehérjét (2%) tartalmazó, csekély energiatartalmú táplálék. Mindössze 24 kcal, 102 kJ van 100 grammban. Növényi rosttartalma (1,4 g) karbantartja a bélműködést. Fontos ásványi anyaga a szelén, a kálium (380 mg), kalcium (68 mg), magnézium (43 mg), réz és némi vas, továbbá a kén, foszfor és klór. VITAMIN Tartalma: E -, B1-, B2-, B6-, és C-vitamin tartalma valamint tartalmaz még kalciumot, káliumot, magnéziumot, vasat, valamint meszet és foszfort is.

Hozzávalók

A leveshez

A fűszerezéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek