Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos palacsinta vörösáfonya öntettel recept

hozzászólások (16)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

összesen: 801 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

összesen: 4803 kcal

energiatartalom / 100 g *

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

összesen: 187 kcal

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

friman melinda
Szöszi konyhája / friman melinda Thu, 2013-11-14 13:52

Szia!A mák nálunk is szerelem :) Így nagyon örültem ennek a receptnek. El is készítettem!! Nagyon finom lett! Én vegyes gyümölcsből készítettem hozzá a mártást de így is isteni. Legközelebb az eredeti recepted szerint áfonyával és borral fogom elkészíteni. Az pedig biztos egy hétvégén lesz. :)

solteszanita
solteszanita Sat, 2012-06-30 13:19

mÁR MÁSODJÁRA KÉSZÜL, IGAZ CSAK NEKEM MERT A PÁROM NEM SZÍVLELI A MÁKOT:((Magamért ritkán állok neki, na de most...!!Én meggyszószt készítettem hozzá mindkét alkalommal, azzal is isteni fincsi!Ja, és én is a zabpehelylisztkeverékemet használtam hozzá, így kisebb a lelkiismeretfudalás....:)Köszi!

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2012-06-30 22:32

Kedves Anita!
Örülök, hogy már másodszor készítetted el, ezek szerint tényleg ízlett! :-))
Ezt a zabpehelylisztes variációt én is ki fogom próbálni,
mert már más valaki is írta. Szó sincs lelkiismeret furdalásról, azt hiszem itt már mindegy... :-))))
Szép vasárnapot kívánok Neked!
Üdv: Vici

Dafkeee
Dafkeee Sat, 2012-04-28 07:56

Az alapötletet "loptam", érzésre csináltam hasonlót, kicsit reform módon (lenmagliszt+zabpehelyliszt+mák 1/3-1/3-1/3 arányban volt a "liszt", édesítővel). Megforralt fahéjas szilvát tettem a tetejére.
Nem túlzok, PAZAR reggeli volt. Hálásan köszönöm a jó ötletet!

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2012-04-28 08:45

Nagyon szívesen, és örülök, hogy Pazar reggelitek volt! :-))
Egészségetekre!
Üdv: Vici

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-04-07 08:53

Kedves Vicikó!

Tegnap késő este kicsodálkoztam rajta magam, annyira gyönyörű!! :-)))

A legjobban, az én drága férjem fogja értékelni, aki nagyon- nagyon szereti a mákot.:-))
Köszönöm Neked ezt a receptet.:-))
Már csak az utolsó simítások , és ha minden igaz, csodás Húsvétunk lesz : megteszünk érte mindent.:-)
A nap süthetne, eső csak este eshetne.:-))

Éva-Anyóca

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2012-04-07 09:37

Köszi, kedves Éva!
És egyben boldog Húsvéti ünnepet kívánok Neked és családodnak!
Üdv: Vici

solteszanita
solteszanita Fri, 2012-04-06 19:25

Annyira jól néz ki és annyira imádom a tömény mákos mákot:)))!! Isteni! ALig várom, hogy kipróbálhassam!!!!

csokipancsi
csokipancsi / csokipancsi Fri, 2012-04-06 18:25

Tökéletes az áfonya-mák kombináció! Istenien néz ki, ezt vétek lenne nem kipróbálni! :) És a tálalás is nagyon gusztusos, 10 pont! :)

801
tojás 2 db
finomliszt 200 g
tej 600 ml
mák 50 g
porcukor 20 g
1 csipet
repceolaj 50 ml
mák 300 g
porcukor 150 g
fahéj 1 kávéskanál
vaníliás cukor 1 ek
tejföl 200 ml
vörösáfonya 150 g
víz 600 ml
cukor 2 ek
citrom 0.25 db
fahéjrúd 1 db
kukoricakeményítő 0.75 evőkanál
rosé 50 ml