r
Nosalty Logó

Egész-mákos-kakaós szelet vaníliakrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Egész-mákos-kakaós szelet vaníliakrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

kakaós piskóta

mákos tészta

vaníliakrém

tetejére

összeállítás

Összesen 982 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

kakaós piskóta

mákos tészta

vaníliakrém

tetejére

összeállítás

Összesen 11775 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

kakaós piskóta

mákos tészta

vaníliakrém

tetejére

összeállítás

Összesen 341 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1294.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.6 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 982 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    194.8 g

Zsír

  • Összesen
    648.1 g
  • Telített zsírsav
    224 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    220 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    163 g
  • Koleszterin
    2359 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15535.2 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    395 mg
  • Kálcium
    5193 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    1378 mg
  • Foszfor
    5900 mg
  • Nátrium
    2553 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1362.9 g
  • Cukor
    807 mg
  • Élelmi rost
    88 mg

VÍZ

  • Összesen
    676.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2492 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    117 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    564 micro
  • Kolin:
    1573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2457 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2601 micro
Összesen 11775 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 341 kcal

Hozzávalók

kakaós piskóta

mákos tészta

vaníliakrém

tetejére

összeállítás

Elkészítés

kakaós piskóta

  1. Kettő egyforma kakaós lapot sütünk. A piskótához a 3 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, kakaót egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól kikeverjük. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk, és óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapíros, kb. 35x23 cm-es tepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon tűpróbáig sütjük.
  3. Megismételjük még egyszer a műveletet.

mákos tészta

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat fehéredésig keverjük a porcukorral, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a vizet és az olajat, ezután hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és belekeverjük a mákot. Végül lazán összeforgatjuk a habbá vert tojáshabbal.
  2. A masszát sütőpapíros, kb. 35x23 cm-es tepsibe simítjuk, és tűpróbáig sütjük.

vaníliakrém

  1. Kevés tejjel a lisztet simára keverjük. A többi tejet felfőzzük, és állandó kavarás mellett hozzáöntjük a liszttel elkevert tejet. Kihűtjük!
  2. A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral jól elkeverjük. Majd a kihűlt tejes masszával vegyítjük. Simára keverjük!

tetejére

  1. A tortabevonót 4-5 evőkanál olajjal gőz fölött felolvasztjuk. Egy másik tálban a maradék olajjal a fehér csokoládét olvasszuk fel.

összeállítás

  1. Az egyik kakaós lapra kenjük a vaníliás krém felét. Rátesszük a mákos lapot, aztán rákerül a krém többi része, és bezárjuk a másik kakaós lappal.
  2. Rákenjük a sütemény tetejére a tortabevonót, egy perc után a fehér csokoládéval csíkokat nyomunk (egy nejlonzacskó segítségével).
  3. Dermedni hagyjuk, majd melegvizes kés segítségével felszeleteljük a süteményt. Indulhatunk a lagziba!!! Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x23
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 29963
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 04.

Ajánló

Egy kis nejlonzsák egyik sarkán picike lyukat vágunk, és ennek segítségével csíkokat húzunk a tortabevonóra.....

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lagziba készítettem a süteményt, és emlékszem, pont esett az eső, mikor indultunk. Az autóba ki- és beszállást úgy oldottuk meg, hogy fölém tartották az esernyőt, hogy a süteményt ne érje víz........ jó kis kaland volt, de az eső ellenére jól szórakoztunk, és a desszertem mindenkinek ízlett!!! :-)))

Hozzávalók

kakaós piskóta

mákos tészta

vaníliakrém

tetejére

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek