r
Nosalty Logó

Édesburgonya krémleves sajtropogóssal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Szofika
Édesburgonya krémleves sajtropogóssal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A leveshez

A sajtropogóshoz

Összesen 489 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A leveshez

A sajtropogóshoz

Összesen 1946 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A leveshez

A sajtropogóshoz

Összesen 92 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1831.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    1094 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    1243 micro
  • β-karotin
    9898 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 489 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    145.5 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7324.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    1560 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1102 mg
  • Nátrium
    4378 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    680.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4595 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1090 micro
  • α-karotin
    4974 micro
  • β-karotin
    39592 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    368 micro
Összesen 1946 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    233 micro
  • β-karotin
    1851 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A sajtropogóshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A leveshez a lilahagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és picike zsíron üvegesre pároljuk.
  2. Rádobjuk a megmosott, meghámozott, felkockázott/karikázott (teljesen mindegy, úgyis leturmixoljuk) sárgarépát és édesburgonyát, 1-2 percig együtt pirítjuk őket. Sózzuk, kakukkfűvel ízesítjük, majd felöntjük a zöldségleves alaplével.
  3. Közepes lángon addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Ezután az egészet leturmixoljuk, és visszatesszük a tűzre.
  4. Ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk, reszelünk bele pici grana padanot, és felöntjük a tejszínnel. Forralunk rajta egyet, és készen is vagyunk.

A sajtropogóshoz

  1. A sütőt előmelegítjük 220 fokra, 2 nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. Egy kis tálkába reszeljük a 2 féle sajtot, összekeverjük a mákkal, szezámmaggal.
  3. Egy 4-5 cm átmérőjű kör alakú szaggatót hívunk segítségül: a sütőpapírra tesszük a szaggatót, beleszórunk egy kicsit a sajtos keverékből, óvatosan leemeljük a szaggatót, és haladunk tovább. Így szép, egyforma kör alakú kis ropogósaink lesznek. Hagyjunk köztük helyet, valamennyire terülni fognak.
  4. Előmelegített sütőben 5 percig sütjük őket, majd 1-2 perc pihenés után, mikor már a sajt kezd visszakötni, egy fém spatula segítségével leválasztjuk a sütőpapírról a ropogósokat, és az elkészült leveshez kínáljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9876
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesburgonya krémleves sajtropogóssal
Szofika 104 recept

A Karácsony után megfáradt gyomrunknak egy kis megkönnyebbülés: könnyű, kis édeskés krémleves, a ropogós sajtkarikák remekül kiegészítik.

Hozzávalók

A leveshez

A sajtropogóshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!