r
Nosalty Logó

Csicseriborsós-lencsés csirkecurry

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Csicseriborsós-lencsés csirkecurry
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 690 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2069 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1123.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    553 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    1344 micro
  • β-crypt
    308 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 690 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    122 g

Zsír

  • Összesen
    113.3 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3369.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    446 mg
  • Foszfor
    1659 mg
  • Nátrium
    831 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1126.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    282 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    539 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    240 micro
  • β-karotin
    4032 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 2069 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    324 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, majd falatnyi kockákra vágjuk. A paprikát megmossuk, négybe, majd kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, kockákra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A csicseriborsót szűrőbe öntjük, hideg vízzel lemossuk, hagyjuk szűrődni. A lencsét hideg vízzel lemossuk, majd hagyjuk szűrődni. A paradicsomot megmossuk, kockákra vágjuk.
  2. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, rászórjuk a hagymát és a fokhagymát, üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a paprikát, és 1-2 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a húst, és további 2-3 percig sütjük.
  3. Hozzákavarjuk a curry pasztát, a garam masalát, a kurkumát és a paradicsomot, jól elkeverjük, és kb. 2 percig dinszteljük. Egy fedeles tűzállótálba öntjük. Hozzáadjuk a csicseriborsót, a lencsét és a kókusztejet. Jól elkavarjuk, sóval ízesítjük.
  4. Lefedve betoljuk a 160 fokra előmelegített sütőbe, és 2 órát főzzük. Kivesszük, esetleg még curry pasztával és sóval utána ízesítünk. Friss korianderlevelekkel megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1958
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom, fűszeres étel. Tálaljuk párolt rizzsel vagy friss naan kenyérrel.

Címlapról ajánljuk

További cikkek