Mirin

Mirin

Leírás

40-50 %-os cukortartalmú, főzésre használatos japán rizsbor. Világos aranyszínű, tiszta folyadék. Két fő fajtája: hon mirin (14 %-os alkoholtartalommal) és shin mirin (alig 1%-os alkoholtartalommal). A mirint 400 éve kezdték el készíteni, bár akkoriban megitták és nem főzéshez használták. Azóta édesebb és sűrűbb is lett a rizsbor és ma már kizárólag főzéshez, leginkább halak készítésekor használatos, valamint a teriyaki szósz egyik összetevője.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Szobahőmérsékleten, fénytől védett helyen.

100g Mirin

fehérjetartalom

0.5 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

5 g

víztartalom

78.4 g

gramm mirin?

Top ásványi anyagok

Magnézium

6 mg

Foszfor

6 mg

Kalcium

5 mg

Nátrium

2 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.5 g

Zsír

ásványi anyagok

Kalcium

5 mg

Vas

0.1 mg

Magnézium

6 mg

Foszfor

6 mg

Nátrium

2 mg

Cink

0.02 mg

Réz

0.009 mg

Szelén

1.4 µg

szénhidrát

víz

78.4 g

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!