Barackkonzerv

Barackkonzerv

Leírás

A sárga- vagy őszibarack egyik tartósítási módja a konzerválás. A gyümölcsöket fémdobozban, cukros vízben vagy szirupban konzerválják, ezzel a felbontási időig megőrizve azok tartósított-friss állapotát. Barackkonzerv házilag is készíthető cukorsziruppal, dunsztos üvegben, így a felesleges tartósítószerek fogyasztását is kiküszöbölhetjük. A konzervbarack sokféleképpen felhasználható a konyhában, hiszen egész évben készíthetünk vele gyümölcsös ételeket, pl. gyümölcslevest, gyümölcsrizst, tortákat, de akár magában fogyasztva is megidézhetjük vele a nyári ízeket.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Felbontás után hűtőben pár napig eláll.

100g Barackkonzerv

fehérjetartalom

0.52 g

zsírtartalom

0.126 g

szénhidráttartalom

18.43 g

víztartalom

80.62 g

gramm barackkonzerv?

Top ásványi anyagok

Foszfor

12 mg

Nátrium

6 mg

Magnézium

5 mg

Kalcium

3 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.013 g

Kolin

3.8 mg

E vitamin

1.19 mg

C vitamin

0.7 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.52 g

Zsír

telített zsírsav

0.013 g

egyszeresen telített zsírsav

0.047 g

többszörösen telített zsírsav

0.066 g

ásványi anyagok

Kalcium

3 mg

Vas

0.27 mg

Magnézium

5 mg

Foszfor

12 mg

Nátrium

6 mg

Cink

0.09 mg

Réz

0.063 mg

szénhidrát

rost

1.2 g

cukor

14.66 g

víz

80.62 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.02 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.02 mg

Niacin - B3 vitamin

0.625 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.024 mg

Folát

9 µg

Kolin

3.8 mg

Béta-karotin

333 µg

Béta-kriptoxantin

85 µg

Lutein+zeaxantin

33 µg

E vitamin

1.19 mg

K vitamin

2.4 µg

A vitamin

31 µg

C vitamin

0.7 mg

B6 vitamin

0.013 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!