Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsiben sült marhacomb, sajttal

Tepsiben sült marhacomb, sajttal
Tepsiben sült marhacomb, sajttal
120 perc / előkészület: 20 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kellemes ízhatás, tápláló eleség. Szép.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Dacára marhahús, száraz fehérbort kínáljunk mellé, hiszen azzal készül. Chardonnay barrique. A zöldségek és az alma indokolják.

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: német
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fehérboros marhasült zöldségekkel, tepsis marhasült sajttal, zöldségekkel, almás-sárgarépás-burgonyás marhasült sajttal, marhacomb tepsiben sajttal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst szeleteljük, a szeletek mindkét oldalát a vajon pirosra sütjük.
  2. Tepsibe fektetjük, sóval, kakukkfűvel szórjuk, borsot darálunk rá.
  3. A leveskockát fél liter vízben felforraljuk, a húsra öntjük, majd a bort is.
  4. Fóliával letakarva sütőben közepes lángon 45 percen át pároljuk.
  5. Közben a krumplit, a répát és a hagymát meghámozzuk, szeleteljük, az almát kockára vágjuk.
  6. Mindezeket a húshoz adjuk, és további 30 percen át pároljuk.
  7. Eközben a sajtot felszeleteljük, és a 30 perc letelte után a fóliát levéve, a húsról félre húzzuk a zöldségeket, a sajtot a húsra terítjük.
  8. Ráolvasztjuk, petrezselyemmel szórjuk, tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 34 005
elküldve: 7
receptkönyvben: 273
elkészítve: 9/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

titti90
titti90 Sat, 2012-07-21 17:25

Köszönjük a receptet nagyon finom volt :)

Bár én kihagytam a krumplit és (lehet hogy ezért) tul sok leve maradt,le kellett öntenem róla egy jórészét a sajt elött.

Zebrabara
Zebrabara Tue, 2011-09-13 11:11

Tegnap ezt készítettük el vacsorára. Mennyei volt. Minden falatnak más az íze, a husi omlós, az alma krémes, egyszerűen tökéletes volt! Gouda sajt helyett sima trappista ment rá, de nem rontotta el. A petrezselyemzöldjét pedig snidlinggel helyettesítettük.

Házi kenyér volt mellé.

Köszönöm a receptet!

szabina81
szabina81 Fri, 2011-09-02 08:58

nagyon köszönöm a választ kedves Ildikó. a goudát annyira nem szeretem, de akkor mással is jó lesz! :)))) SZUPER A RECEPT AMÚGY! :)

szabina81
szabina81 Thu, 2011-09-01 11:52

na, ezt megcsinálom. a gouda sajtot lehet valami mással helyettesíteni?

GRéka
GRéka Mon, 2011-02-07 20:47

Kedves Ildikó!
Kezdő "szakács" vagyok. Szeretném megkérdezni, hogy lehet ezt sertésből is csinálni vagy az ízek miatt leginkább marhahúsból készüljön?
Köszönöm!

Kephera
Kephera Tue, 2010-06-01 17:22

Már a sütőben. Nagyon kíváncsi vagyok a végeredményre, mert marhaételek területén nem túl nagy a repertoárom. Remélem ezzel bővülni fog!

814
marhacomb 80 dkg
sárgarépa 6 db
vöröshagyma 3 közepes fej
burgonya 4 db
alma 2 kis db
vaj 5 dkg
leveskocka 1 db
víz 5 dl
fehérbor 2 dl
kakukkfű 1 tk
sajt 25 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor