r
Nosalty Logó

Tejszínes-sáfrányos csirkeraguleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Boszi
Tejszínes-sáfrányos csirkeraguleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

A levesbetéthez

Összesen 552 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

A levesbetéthez

Összesen 3306 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

A levesbetéthez

Összesen 71 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1271.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    694 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    579.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1028 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    2598 micro
  • β-karotin
    6692 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    430 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 552 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    171.1 g

Zsír

  • Összesen
    173.3 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    691 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7629 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    747 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    457 mg
  • Foszfor
    2013 mg
  • Nátrium
    4165 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.8 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    3478.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6170 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    334 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    895 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    919 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2175 micro
  • α-karotin
    15591 micro
  • β-karotin
    40152 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2577 micro
  • Lut-zea
    4086 micro
Összesen 3306 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    339 micro
  • β-karotin
    872 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    56 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A habaráshoz

A levesbetéthez

Elkészítés

A leveshez

  1. Az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk a margarinban.
  2. Hozzádobjuk a hasábokra vágott répákat, és fedő alatt pár percig pároljuk.
  3. Pár perc után beledobjuk a csirkeaprólékot, kicsit kevergetjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi levesre lesz szükségünk (én most 3 litert főztem).
  4. A fővő levesbe tesszük a többi zöldséget és fűszerezzük. Lassan főzzük.
  5. Amikor már kezd jó lenni, a lassú tűzön behabarjuk. A tejszínt jól elkeverjük a liszttel, és lassan belecsurgatjuk a levesbe, majd újra felfőzzük.
  6. Még egy kicsit lassan főzzük, majd rádobjuk az apróra vágott petrezselymet és fedő alatt hagyjuk lezárva.
  7. A tésztát külön kifőzzük.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5666
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 28.

Ajánló

Ha már nem jut eszedbe, milyen levest csinálj!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Semmi különös, csak egy zacskó csirkeaprólék volt, amit főzni kellett.

Hozzávalók

A leveshez

A habaráshoz

A levesbetéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!