r
Nosalty Logó

Tejszínes-sáfrányos csirkeraguleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Boszi
Tejszínes-sáfrányos csirkeraguleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

A levesbetéthez

Összesen 552 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

A levesbetéthez

Összesen 3306 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

A levesbetéthez

Összesen 71 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1271.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    694 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    579.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1028 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    2598 micro
  • β-karotin
    6692 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    430 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 552 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    171.1 g

Zsír

  • Összesen
    173.3 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    691 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7629 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    747 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    457 mg
  • Foszfor
    2013 mg
  • Nátrium
    4165 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.8 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    3478.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6170 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    334 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    895 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    919 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2175 micro
  • α-karotin
    15591 micro
  • β-karotin
    40152 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2577 micro
  • Lut-zea
    4086 micro
Összesen 3306 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    339 micro
  • β-karotin
    872 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    56 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 71 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A habaráshoz

A levesbetéthez

Elkészítés

A leveshez

  1. Az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk a margarinban.
  2. Hozzádobjuk a hasábokra vágott répákat, és fedő alatt pár percig pároljuk.
  3. Pár perc után beledobjuk a csirkeaprólékot, kicsit kevergetjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi levesre lesz szükségünk (én most 3 litert főztem).
  4. A fővő levesbe tesszük a többi zöldséget és fűszerezzük. Lassan főzzük.
  5. Amikor már kezd jó lenni, a lassú tűzön behabarjuk. A tejszínt jól elkeverjük a liszttel, és lassan belecsurgatjuk a levesbe, majd újra felfőzzük.
  6. Még egy kicsit lassan főzzük, majd rádobjuk az apróra vágott petrezselymet és fedő alatt hagyjuk lezárva.
  7. A tésztát külön kifőzzük.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5654
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 28.

Ajánló

Ha már nem jut eszedbe, milyen levest csinálj!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Semmi különös, csak egy zacskó csirkeaprólék volt, amit főzni kellett.

Hozzávalók

A leveshez

A habaráshoz

A levesbetéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek