Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos sertésraguleves 2.

Tárkonyos sertésraguleves 2.
Tárkonyos sertésraguleves 2.
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor nehéz kitalálni, hogy milyen leves kerüljön az asztalra, amely tartalmas is, és ízletes is. Ez egy ilyen leves, amit  húsgombóccal is szoktam készíteni, úgyis nagyon finom.

hozzávalók / 8 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tárkonyos leves sertéshússal, sertésraguleves tárkonyosan
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 3-4 evőkanál olívaolajon fehéredésig átsütjük a húst, majd felöntjük vízzel.
  2. A hab leszedése után beletesszük a feldarabolt zöldségeket, a hagymát, a fokhagymát egészben (  végén kivesszük), ha zsenge a zöldborsó, akkor azt kicsit később. Sóval, borssal, tárkonnyal ízesítjük.
  3. Ha puhára főtt a hús, a tejszín és tejföl keverékével, liszttel vagy étkezési keményítővel habarást  készítünk,  jól összeforraljuk a levessel.
  4. Belefőzzük a levesbetétet. Végül apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, ízlés szerint citromlével ízesítjük.

  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 50 319
elküldve: 12
receptkönyvben: 856
elkészítve: 54/63
Facebookon megjelent: 1

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

oosaki
oosaki Thu, 2012-12-27 22:42

Elkészült, igaz, hogy ketten ettük négy napon keresztül a hatalmas lábos levest, de nem tudtuk megunni. Zellerem nem volt, de anélkül is jó. Amúgy pedig hatalmas köszönet, ezt a levest egyszer étteremben ettem, azóta kerestem a receptjét!

zsuzsanna47
zsuzsanna47 Wed, 2011-12-28 16:45

Kedves Klivi! Rossz tapasztalat miatt, a tárkony ízét valahogy nem nekem találták ki.Gondoltam én.De egy étteremben a ragulevesben volt és az étlapon elkerülte a figyelmemet és azt rendeltem.Hát mit mondjak, először
dühöngtem utána legszívesebben kinyaltam volna tányért is.A Te recepted hasonlított legjobban az összetevők szerint a csoda levesre és nem csalódtam.Irtó finomra sikeredet.A férjem majdnem beledugta fejét úgy evett, mert ilyet még soha nem főztem. Mivel cukorbeteg vagyok a levesbetétet kihagytam és apróra vagdalt burgonyát
főztem bele.Nagyon-nagyon finom lett. Az egész család nevében köszönöm a receptet.
Boldog Új Esztendőt kívánok Neked és családodnak, üdvözöl: Zsuzsa

klivi
klivi / klivi Thu, 2011-12-29 10:34

Köszönöm Zsuzsa a kedves hozzászólást, nagyon örülök, hogy ízlett a leves. Viszont kívánok minden jót az új esztendőre!
Üdv.
Livi

404
sertéscomb 70 dkg
sárgarépa 2 nagy db
fehérrépa 1 közepes db
zeller 1 kis db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
zöldborsó 20 dkg
főzőtejszín 2 dl
tejföl 1 dl
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
tészta 25 dkg
olívaolaj 1 ek
citromlé 1 ek
víz 4 l