r
Nosalty Logó

Party teknős hamburger

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Party teknős hamburger
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A zsemlékhez (19 db)

A tetejére

A húspogácsához

A teknősökhöz (4db)

Összesen 791 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A zsemlékhez (19 db)

A tetejére

A húspogácsához

A teknősökhöz (4db)

Összesen 7915 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A zsemlékhez (19 db)

A tetejére

A húspogácsához

A teknősökhöz (4db)

Összesen 252 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1445.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 791 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    321.7 g

Zsír

  • Összesen
    338.9 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    1041 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14454.5 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    608 mg
  • Kálcium
    1617 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    479 mg
  • Foszfor
    3682 mg
  • Nátrium
    7997 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    863.8 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1270.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1416 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    203 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    766 micro
  • Kolin:
    972 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1362 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    661 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    695 micro
Összesen 7915 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

A zsemlékhez (19 db)

A tetejére

A húspogácsához

A teknősökhöz (4db)

Elkészítés

A zsemlékhez (19 db)

  1. Hamburger zsömle:
  2. A lisztet egy nagy tálba öntjük, és 1 percre (legnagyobb fokozaton) betesszük a mikróba.
  3. Ezt követően hozzáöntjük a szilárd összetevőket, az olvasztott vajat, kefírt, tejet, tojást, mindent, kivéve a vizet.
  4. Kézi mixerrel (esetleg kenyérsütő gépben-nem próbáltam, nincs) dagasztó fokozaton elkezdjük kidolgozni a tésztát. A langyos vízből annyit öntünk hozzá, hogy jól kidolgozható kelttésztát kapnunk.
  5. Duplájára kelesztjük.
  6. Deszkára borítjuk és 100g-os cipókat formázunk belőle.
  7. Szilikon lapra (ill. sütőpapírra) tesszük egy tepsin. Elég nagy távolságot kell hagyni, mert megnőnek .
  8. A sütőt előmelegítjük 250 fokra légkeveréssel. A sütő aljára tehetünk egy tál vizet, ami sütés közben párolog.
  9. Min. 20 percig még kelesztjük, ez függ a konyha hőmérsékletétől is. Ezt követően megkenjük a vizes tojással kétszer és rászórjuk a szezámmagot.
  10. Az előmelegített sütőbe tesszük a tepsiket 6 percre.
  11. Ezután gyorsan megkenjük a cipókat vízzel, (praktika: virágpermetezővel lefújni), visszavesszük a hőfokot 150 fokra és kb 20 percig sütjük.
  12. Húspogácsa:
  13. Egy tálba öntjük a húst és az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a többi alapanyagot és leturmixoljuk.
  14. Lapos pogácsákat csinálunk belőle, kevés olajon kisütjük és már mehet is a zsemlébe.
  15. Teknős:
  16. Ha nem húspoácsát sütünk, a húskrémet a teknős hasába töltjük.
  17. A bacont összeszőjük páncél mintát készítve. A téglalap egyik végébe kenünk egy kis húskrémet, teszünk rá vékony szelet sajtot, majd ismét húskrémet. Ezt folytatjuk a megfelelő magasság eléréséig, a tetejére hús kerüljön.
  18. Becsomagoljuk, a virslit feldaraboljuk, kidekoráljuk és fogpiszkálóval rögzítjük a testén.
  19. 160 fokon sütjük kb. 30 percig.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9362
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 17.

Ajánló

Gyerekeknek, házibuliba, mókás kis étel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A barátnőm az egyik közösségi oldalon küldött a falamra egy képet a teknősökről. Gondoltam, ha party lesz, megcsinálom. És party lett . A  zsömi így sokkal gazdaságsabb, friss, finom, adalékanyagmentes.

Hozzávalók

A zsemlékhez (19 db)

A tetejére

A húspogácsához

A teknősökhöz (4db)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!