Party teknős hamburger recept

Party teknős hamburger
Party teknős hamburger
75 perc / előkészület: 20 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A barátnőm az egyik közösségi oldalon küldött a falamra egy képet a teknősökről.

Gondoltam, ha party lesz, megcsinálom. És party lett .cheeky A  zsömi így sokkal gazdaságsabb, friss, finom, adalékanyagmentes.

hozzávalók / 10 adag

A zsemlékhez (19 db)

A tetejére

A húspogácsához

A teknősökhöz (4db)

ajánlat

Gyerekeknek, házibuliba, mókás kis étel.

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

party teknős, fasírt, zsömle, hamburger
Szólj hozzá!

elkészítés

Hamburger zsömle:

  1. A lisztet egy nagy tálba öntjük, és 1 percre (legnagyobb fokozaton) betesszük a mikróba.
  2. Ezt követően hozzáöntjük a szilárd összetevőket, az olvasztott vajat, kefírt, tejet, tojást, mindent, kivéve a vizet.
  3. Kézi mixerrel (esetleg kenyérsütő gépben-nem próbáltam, nincs) dagasztó fokozaton elkezdjük kidolgozni a tésztát. A langyos vízből annyit öntünk hozzá, hogy jól kidolgozható kelttésztát kapnunk.
  4. Duplájára kelesztjük.
  5. Deszkára borítjuk és 100g-os cipókat formázunk belőle.
  6. Szilikon lapra (ill. sütőpapírra) tesszük egy tepsin. Elég nagy távolságot kell hagyni, mert megnőnek .
  7. A  sütőt előmelegítjük  250 fokra légkeveréssel. A sütő aljára tehetünk egy tál vizet, ami sütés közben párolog.
  8. Min. 20 percig még kelesztjük, ez függ a konyha hőmérsékletétől is. Ezt követően megkenjük a vizes tojással kétszer és rászórjuk a szezámmagot.
  9. Az előmelegített sütőbe tesszük a tepsiket 6 percre.
  10. Ezután gyorsan megkenjük  a cipókat vízzel, (praktika: virágpermetezővel lefújni), visszavesszük a hőfokot 150 fokra és kb 20 percig sütjük.

Húspogácsa:

  1. Egy tálba öntjük a húst és az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a többi alapanyagot és leturmixoljuk.
  2. Lapos pogácsákat csinálunk belőle, kevés olajon kisütjük és már mehet is a zsemlébe.

Teknős:

  1. Ha nem húspoácsát sütünk, a húskrémet a teknős hasába töltjük.
  2. A bacont összeszőjük páncél mintát készítve. A téglalap egyik végébe kenünk egy kis húskrémet, teszünk rá vékony szelet sajtot, majd ismét húskrémet. Ezt folytatjuk a megfelelő magasság eléréséig, a tetejére hús kerüljön.
  3. Becsomagoljuk, a virslit feldaraboljuk, kidekoráljuk és fogpiszkálóval rögzítjük a testén.
  4. 160 fokon sütjük kb. 30 percig.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 2200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 521
elküldve: 6
receptkönyvben: 149
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Sopszi

Mióta szakács: 2012.02.10.
3 recept
hirdetés

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sopszi
Sopszi / Sopszi szo, 2012-02-18 10:44

Kedves Lucaaa!
Nem kötelező megmelegíteni, a lisztet, de mivel elég sok hozzávalót a hűtőből adok hozzá, én mindig mikrózom, legalább kézmelegre. A Mamaám mondta régen, a kelt tésztának, kell a kéz melege-már gépel dagasztok, nem kézzel- és a meleg konyha. Én a kamrában tartom a hozzávalókat, ott hideg van. Szóval, ha nem melegíted, akkor is jó, de így gyorsabban megkel.

Lucaaa
Lucaaa szo, 2012-02-18 11:31

Á, már értem. Érdekes dolog, még ilyenről nem hallottam, köszi, h válaszoltál.
Üdv: Luca

ira67
ira67 p, 2012-02-17 19:28

szóval.......teknös ide-teknös oda....aranyos,de túl macerás

ira67
ira67 p, 2012-02-17 19:26

tekn aranyos,de nekem túl komplikáltös ide-teknös oda,biztos,hogy

Sopszi
Sopszi / Sopszi szo, 2012-02-18 10:52

Minden lisztnek van sikértartalma.Minél teljesebb kiőrlésű a kenyér/liszt, annál kisebb a sikértartalma, azaz annál nehezebben kel meg. A sikér kelés közben nyúlós szálakká alakul, az élesztő/kovász légbuborékai ebbe "kapaszkodnak" bele, ezzel tudják lazává tenni a kenyeret. Kis sikértartalomnál a kenyér nem kel meg megfelelően, tömör, lapos marad, és ezen a több élesztő sem tud változtatni, javítani.

818