Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsó római tálban

Lecsó római tálban
Lecsó római tálban
90 perc / előkészület: 20 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, könnyű, hétköznapi egytálétel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsom héját lehúzzuk, majd a paprikával együtt felkarikázzuk.
  2. A szalonnát vékony csíkokra metéljük, a virslit karikára vágjuk.
  3. A tarhonyát az olajon megpirítjuk, majd az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a szalonnát, virslit, paprikát, paradicsomot és összekeverjük.
  4. Az előzőleg beáztatott és vajjal kikent római tálba öntjük. Ezután felöntjük 4 dl megsózott, borsozott, vegetázott, paprikázott, tejföllel elkevert vízzel.
  5. Lefedve kb. 70 percig sütjük, amíg a tarhonya és a többi alapanyag megpuhul, illetve a folyadékot felszívja. A folyadéknak a tejföllel együtt kell 4 dl-nek lennie, ne legyen több!
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 980 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 40 483
elküldve: 12
receptkönyvben: 368
elkészítve: 15/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
439 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: római tál receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tarhonyás lecsó, római tálban készült tarhonyás lecsó, tejfölös-virslis lecsó tarhonyával

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

672
zöldpaprika 50 dkg
paradicsom 2 nagy db
tarhonya 20 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
füstölt szalonna 15 dkg
napraforgó olaj 1 ek
virsli 140 g
tejföl 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
ételízesítő 1 teáskanál
víz 3 dl
vaj 1 ek