r
Nosalty Logó

Húsos-zöldséges kuszkusz

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
uutakacs
Húsos-zöldséges kuszkusz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A raguhoz

A kuszkuszhoz

A tálaláshoz

Összesen 740 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A raguhoz

A kuszkuszhoz

A tálaláshoz

Összesen 4432 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A raguhoz

A kuszkuszhoz

A tálaláshoz

Összesen 129 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1294.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    290 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    437 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1650 micro
  • β-karotin
    4560 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1830 micro
  • Lut-zea
    1269 micro
Összesen 740 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    300.3 g

Zsír

  • Összesen
    79.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7766 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    762 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    859 mg
  • Foszfor
    3528 mg
  • Nátrium
    2372 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    624.2 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    96 mg

VÍZ

  • Összesen
    1739.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2753 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    300 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    852 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    94 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2624 micro
  • Kolin:
    1083 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    27359 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10983 micro
  • Lut-zea
    7616 micro
Összesen 4432 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    291 micro
  • β-karotin
    805 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    323 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A kuszkuszhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A raguhoz

  1. A húst kockára vágjuk és egy kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kb 1 ek harissával és egy kevés római köménnyel. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje és fedő alatt pároljuk 25 percig.
  2. Amíg a hús fő, addig meghámozzuk és felkockázzuk a zöldségeket.
  3. Mikor a hús félig megfőtt (az említett 25 perc), akkor hozzáadjuk a répát és a karalábét, öntünk hozzá annyi vizet, amennyi újra ellepi, és további 15 percig főzzük.
  4. Hozzáadjuk a mazsolát, a hagymát és a cukkinit, és további 15 percig főzzük.
  5. Közben a kuszkuszt egy jól zárható hőálló tálba tesszük, rálocsolunk kb 2 ek olívaolajat, ráöntjük az 5 dl forró húslevest és lefedjük.
  6. A kész ragura ráöntjük a paradicsomkonzervet és a csicseriborsót, csak annyit várunk, hogy átmelegedjenek, és a kész ételt megszórjuk petrezselyemmel. A kuszkusszal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 49572
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 20.

Ajánló

Finom és laktató. Jól illik hozzá egy pohár bor is. Ja, a képen vörösbab van a raguban csicseriborsó helyett, mert épp nem volt a hiperben. Tipp, amit Floyd kuszkusz receptjénél találtam: ha valaki csípősebben szereti, de az egész ételt nem akarjuk csípőssé tenni, akkor amikor elkészült a ragu, akkor szedjünk le a levéből és abba keverjünk még harissát, amivel bárki meglocsolhatja még a kész ételt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
uutakacs 15 recept

A receptnek nincs különösebb története. Sok benne a zöldség és egy jó óra alatt kész. Elrontani nem lehet, csak a zöldségek sorrendjére kell figyelni.

Hozzávalók

A raguhoz

A kuszkuszhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek