r
Nosalty Logó

Hamis húsleves főzőtökből

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Nosalty vegán
Hamis húsleves főzőtökből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 737 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 15 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    635.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1258 micro
  • β-karotin
    3350 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    692 micro
Összesen 123 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1760.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    610 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    3811.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1992 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    383 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    462 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    439 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7545 micro
  • β-karotin
    20098 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    4154 micro
Összesen 737 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    40 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    171 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    59 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 15 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha tökfőzeléket vagy más tökös receptet készítünk, érdemes a kikapart tökbélből gyorsan odatennünk ezt a levest. Ha épp nincs időnk, fagyasszuk le, később is elkészíthetjük belőle.
  2. Egy lábasban a tök kikapart belsejét kevés olajon pirítsuk kicsit le.
  3. Jöhetnek hozzá a klasszikus leveszöldségek: hagyma, karalábé, fehér- és sárgarépa, fokhagyma, paprika, paradicsom. Ha van otthon, egy darabka zeller vagy szárzeller is menjen bele.
  4. Adjuk hozzá a borsot és ízlés szerint sót. Ízfokozónak és a leves színe végett érdemes beletenni egy kevéske paprikakrémet, nagyon jót tesz neki.
  5. Végül öntsük fel a zöldségeket 2,5-3 liter vízzel. Keverjük meg az egészet alaposan, hagyjuk felforrni, majd lefedve, alacsony lángon főzzük másfél órát. Az utolsó 10 percre tegyük hozzá a petrezselymet is.
  6. A kész levesből szedjük ki a répákat, majd egy másik tálba a tálaláshoz nem szükséges zöldségeket. A tök nagyon szétfő, ezért az üres levet mindenképpen szűrjük át dupla szitán vagy egy tiszta konyharuhán.
  7. A durumlisztes levesbetétet főzzük ki sós vízben. A tésztával és a répákkal tálaljuk a levesünket.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 18152
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 31.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi levesek

Receptjellemzők

Hamis húsleves főzőtökből
Nosalty vegán 137 recept

Tökfőzelék vagy más tökből készült étel főzésekor a főzőtök kikapart bele legtöbbször a szemetesben végzi. Pedig micsoda ízeket dobunk így ki: a legfinomabb zöldséglevest ugyanis ebből lehet készíteni! A szokásos leveszöldségek is kellenek bele persze, de a tök egészen húsleveses ízt varázsol az egésznek. Az, hogy a vegán étrendet követők számára ez pozitívum vagy negatívum, az más kérdés, mindenestre szerintünk mindenkinek érdemes kipróbálnia, mert az egyik legfinomabb maradékmentő praktika.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili