r
Nosalty Logó

Grillzöldséges tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
mumuska
Grillzöldséges tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 749 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2993 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    767.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1139 micro
Összesen 749 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.4 g

Zsír

  • Összesen
    76.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3068.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    335 mg
  • Kálcium
    786 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    1215 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    471.2 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    744.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1352 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    532 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4556 micro
Összesen 2993 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós, forrásban lévő vízben "al dente"-re főzzük, azaz nem túl lágyra.
  2. Közben a zöldségeket felkockázzuk. Pici olajon elkezdjük a padlizsánt megsütni. Vigyázzunk, mert hamar magába szívja az olajat. Sózzukés borsozzuk. Ha kész, kiszedjük, és a cukkinit is megsütjük. Legvégül pedig a hagymát és a paprikát sütjük meg. Ezt már lehet egyszerre. Az olajat, ha szükséges, pótoljuk.
  3. Közben a tésztát leszűrjük, és egy kivajazott tepsibe tesszük. Erre kerül az összekevert sült zöldség.
  4. A vajat felmelegítjük, és beletesszük a lisztet. Picit pirítjuk, és felöntjük a tejjel. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ízesítjük sóval, borssal és kakukkfűvel(azaz besamelt főzünk).
  5. Ezt ráöntjük a tésztára, és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2888
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 18.

Ajánló

Egy jó pohár vörösbor!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
mumuska 37 recept

A maradék zöldségek elpusztítására kiválóan alkalmas. Köretként és húsmentes ételként is megállja a helyét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!