r
Nosalty Logó

Betyáros zöldbableves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fézsike
Betyáros zöldbableves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

Összesen 397 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

Összesen 2385 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

Összesen 180 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    790.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    526 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    117 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    436 micro
Összesen 397 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    74.4 g

Zsír

  • Összesen
    155.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4743.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    469 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    779 mg
  • Nátrium
    3154 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    702.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    607 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    493 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    366 micro
  • α-karotin
    294 micro
  • β-karotin
    2576 micro
  • β-crypt
    256 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2614 micro
Összesen 2385 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    196 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A habaráshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Az apróra vágott szalonnát kiolvasztjuk, rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát, kis ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és zödpaprikát.
  2. Beletesszük a kockára vágott vagy darált tarját, majd a törtpaprikát, és felengedjük kb 3 l vízzel. Ízesítjük, majd 20 perc után hozzáadjuk a tarhonyát.
  3. Amikor a tarhonya félig megfőtt, a zöldbabot is hozzáadjuk. Ha a bab is megfőtt, elkészítjük a tejfölös habarást és besűrítjük vele a levesünket.
  4. Még forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 194
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 45057
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Fézsike 7 recept

A fiam nem eszi meg a zöldbabot, a család többi tagja viszont szívesen fogyasztja. Egy régi, leveseket összegyűjtő szakácskönyvben találtam ezt a zöldbabos levesváltozatot. Nem szóltam semmit, egy hétvégén elkészítettem ezt a levest. Az én gyermekem olyan jóízűen evett több tányérral is, és azóta ez lett a kedvenc levese!

Hozzávalók

A leveshez

A habaráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek