Babgulyás csülökből recept

Babgulyás csülökből
Babgulyás csülökből
115 perc / előkészület: 25 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyáron termett fejtett bab, bablevest már számtalanszor készítettem és csülökpörköltet is. Gondoltam, miért ne próbáljam ki a babgulyást, ami egy igazi magyar étel.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csülkös bableves, babgulyás , csülkös babgulyás csipetkével
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, kicsontozzuk és felkockázzuk. A sonkát is felkockázzuk és kevés zsiradékon pirítjuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát és zúzott fokhagymát, fonnyasztjuk.
  2. Ízesítjük ételízesítővel és tört pirospaprikával, majd összekeverjük, felöntjük 2-3 liter vízzel, és beletesszük a húst. Fehéredésig, majdnem forrásig hagyjuk, majd picit lejjebb vesszük a hőfokot. Kb. fél órát főzzük a húst, majd hozzáadjuk a zöldségféléket, a babot és ízesítjük, sóval, borssal, babérlevéllel, tv paprika csíkokkal, paprikakrémmel.
  3. Mikor majdnem kész, beletesszük a zellerzöldet és petrezselymet, házi kolbász vagy szalámi karikákat, ha szükséges még ízesítjük.
  4. Készre főzzük. Összesen: kb. 1,5 óra alatt megfő teljesen. (Ha félünk attól, hogy nem fog jól átfőni a bab, mikor beletesszük az ételbe késhegynyi szódabikarbónát tehetünk a lébe összekeverjük és hagyjuk főni.)
  5. A tálaláshoz gyúrhatunk hozzá csipetkét (én most száraz tésztából főztem ki csipetkét hozzá). Tálalásnál adhatunk még hozzá Édes Annát, vagy Erős Pistát, nagyon jó ízt ad neki.


 

  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 73
össznézettség: 74 718
elküldve: 7
receptkönyvben: 219
elkészítve: 7/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Csóti Heni

Mióta szakács: 2011.05.04.
61 recept
hirdetés

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vica Takacs
vica takacs / Vica Takacs p, 2013-03-01 14:40

biztos igy is finom, de egy kicsi rántás nem árt bele, úgy még tartalmasabb.Ámbár,ha csülök van benne, akkor én egy kicsit sokallom a házi kolbászt,vagy szalámit.A csülök mellé szerintem a füstölt íz miatt elég a sonka,de ahány ház annyi szokás.

790