Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós batyu ahogy Katharosz készíti recept

hozzászólások (16)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Cink
Vas
Réz
Mangán

TOP Vitaminok

B2 B1 Folát A

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
47.8 g

zsír

Összesen:
37.5 g
Telített zsírsav:
23 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
6 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g
Koleszterin:
144 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.6 g
Kalcium:
334 mg
Vas:
252 mg
Kálium:
539 mg
Nátrium:
532 mg
Cink:
327 mg
Réz:
13 mg
Mangán:
11 mg
Szelén:
68 µg
Magnézium:
63 mg
Foszfor:
533 mg

szénhidrát

Összesen:
209.4 g
Összes cukor:
67 g
Élelmi rost :
7 g

víz

Összesen:
143.2 g

vitaminok

Összesen:
0.2 g
Riboflavin - B2 vitamin:
150 mg
Tiamin - B1 vitamin:
31 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
109 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
4 µg
C vitamin:
3 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
210 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
191.1 g

zsír

Összesen:
150.1 g
Telített zsírsav:
91 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
26 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
8 g
Koleszterin:
575 mg

ásványi anyagok

Összesen:
10.4 g
Kalcium:
1334 mg
Vas:
1013 mg
Kálium:
2160 mg
Nátrium:
2122 mg
Cink:
1308 mg
Réz:
51 mg
Mangán:
45 mg
Szelén:
277 µg
Magnézium:
244 mg
Foszfor:
2134 mg

szénhidrát

Összesen:
837.7 g
Összes cukor:
268 g
Élelmi rost :
26 g

víz

Összesen:
573 g

vitaminok

Összesen:
0.8 g
Riboflavin - B2 vitamin:
600 mg
Tiamin - B1 vitamin:
126 mg
Niacin - B3 vitamin:
13 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
5 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
436 µg
E vitamin:
3 mg
K vitamin:
13 µg
C vitamin:
10 mg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
839 µg
D vitamin:
4 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
8.2 g

zsír

Összesen:
6.5 g
Telített zsírsav:
3 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
25 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.4 g
Kalcium:
57 mg
Vas:
43 mg
Kálium:
92 mg
Nátrium:
91 mg
Cink:
56 mg
Réz:
2 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
11 µg
Magnézium:
10 mg
Foszfor:
92 mg

szénhidrát

Összesen:
36.1 g
Összes cukor:
12 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
24.7 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Riboflavin - B2 vitamin:
26 mg
Tiamin - B1 vitamin:
5 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
18 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
0 µg
C vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
36 µg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Wed, 2020-03-04 23:45

Kedves Kati!
Egy fortélyt árulj el légyszíves, mit teszel, hogy zárt maradjon a batyu, nekem mindíg szétcsúsznak az egymásra hajtott tésztacsücskök, és egy nagy lapos vmi lesz, igaz, hogy teszek tölteléket bele rendesen, nem csak megmutatom neki. Tojásfehérjével megkenni a tésztacsücsköket már próbáltam, de eredmény nélkül. Köszönet a receptért, és külön a segítségért is.
üdv: Margó

Chrissie
Chrissie Thu, 2017-04-20 08:36

Sajnos nekem sem igazán sikerült. A tészta szépen megkelt, de már az elején gyanúsan folyós volt.. a végén sem lett változott semmi. Valahogy rávarázsoltam a tepsire, rákanalaztam a tölteléket és ott próbáltam bármi féle formát is adni neki, hogy legalább a töltelék ne folyjon ki. Ízre nem lett rossz, de hogy batyura nem hasonít... :) Nem tudom, mi lehetett a gond, mert mindent a recept alapján csináltam.

katharosz
Katharosz / katharosz Thu, 2017-04-20 23:54

Szia, akkor valamit biztos rosszul csináltál, mert ez a tészta nekem még sosem volt folyós vagy túl lágy, ahogy írtam is a tejet fokozatosan kell adagolni bele, ahogy felveszi a liszt, ha már elégnek tűnik lehet, hogy egy pici tej esetleg ki is marad, de ez a liszttől is függ! Üdv.Kati

Beck Laura
Beck Laura Thu, 2015-03-19 22:08

Szia.Elkészítettem ma batyukat isteni a tésztája lány és könnyű öröm volt vele dolgozni a töltelékről már nem is beszélve. Sokszor fogom elkészíteni.

.Méhecske.
Méhecske / .Méhecske. Sat, 2015-02-07 21:36

Hű, ez nagyon jó lett! Durum félfogós lisztből készítettem, sokkal kevesebb cukorral és mazsola nélkül. Fincsi!!Köszi!Különösen tetszik a töltelék!

buzastunde
buzastunde Mon, 2014-01-13 18:14

Szia, Most lettem kész a sütivel. Nagyon finom a tésztája, ízletes szaftos a töltelék.
köszönöm a receptet.

katharosz
Katharosz / katharosz Mon, 2014-01-13 23:42

Szia, örülök, hogy ízlett, én is sokszor készítem, mivel nagyon szereti a család.
Üdv.Kati

fabine
fabine / fabine Sun, 2013-02-10 14:53

Megmondom őszintén nagy reményekkel fogtam hozzá a tésztához, szépen meg is kelt, kinyújtani viszont rettenetesen nehéz volt, pedig kétszer is átgyúrtam. A töltelék nagyon folyós lett, raktam bele grízt is, hogy legyen egy kis tartása, viszont így is alig tudtam batyukká formázni. Összesen 11 db batyum lett, viszont a töltelék fele megmaradt. Nem vagyok kezdő háziasszony, sőt, úgy érzem, elég sok tapasztalatom van,kelt tésztával is többször dolgoztam már, de ez a recept nálam sajnos nem vált be. Sok lehetőség van, mi lehetett vele a gond, hiszen mindenütt másmilyen a liszt, élesztő, túró stb. Jelenleg éppen sülnek, és remélem legalább az ízükért megérte a kínlódást. Sajnálom, hogy így sikerült, remélem másnak jobb tapasztalatai lesznek. Ebből is látszik, hogy egy-egy jól bevált recept másnál sajna nem mindig úgy sikerül. Azért köszönöm a feltöltést, ismét tanultam valamit. Üdv: Móni

katharosz
Katharosz / katharosz Sun, 2013-02-10 17:16

Szia, nem tudom mi lehet az oka, hogy nem sikerült, én nagyon régóta igy csinálom, mindig sikerülni szokott. Semmi baj nem szokott lenni a nyújtással, a töltelék egy kicsit lágynak tünhet, de a sülésnél egybe áll, és nagyon finom szaftos lesz, nem egy száraz töltekék. A tésztája is napokig finom marad. A töltelékből egy kevés nekem is szokott maradni.
Üdv.
Kati

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2013-01-19 01:48

Nagyon gusztak es a toltelek is nagyon tetszik, elmentettem, koszi! udv. Veronika:)

receptlounge
szanten / receptlounge Sat, 2013-01-19 00:16

Katharosz nagyon szépek a batyuk. Engem a töltelékkel tettél kiváncsivá ki kell próbálnom :-) szanten

viki82
viki82 Fri, 2013-01-18 23:22

Jaj de ehes lettem! :)A ketszer kelesztes azt jelenti, hogy 2x 1 orat?

katharosz
Katharosz / katharosz Sat, 2013-01-19 01:14

Szia, nincs szükség kétszer egy órára, mert a mádodik kelesztésnél, már gyorsabban feljön a tészta. Nagyon finom lesz a tésztája, és a tölteléke úgy szintén, én mindig igy készítem.
Üdv:
Kati

1371
cukor 4 ek
1 kk
rétesliszt 70 dkg
tej 4 dl
friss élesztő 2.5 dkg
vaj 10 dkg
tej 2 dl
tojás 2 db
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 1 evőkanál
tehéntúró 50 dkg
cukor 10 ek
mazsola 100 g
citromhéj 1 citromból nyert