r
Nosalty Logó

Töltött zsemle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
zizi59
Töltött zsemle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 870 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1738 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 239 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2035.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    634 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    923 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    302 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 870 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    106.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4070.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    1268 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    724 mg
  • Nátrium
    1846 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    534 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    525 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    603 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 1738 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    83 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsemlék tetejét levágjuk, belsejét kikaparjuk óvatosan.
  2. A zsemle darabokat, a tejfölt, mustárt és a ketchupot összekeverjük, ha nagyon szikkadt volt a zsemle, akkor kevés tejet is tehetünk rá, hogy jól megpuhuljon a massza, kicsit állni hagyjuk, úgy könnyebb vele dolgozni.
  3. A húskonzervet összedolgozzuk a tejfölös masszával, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, zöldfűszerrel.
  4. A zsemlék üregét megtöltjük a masszával, a reszelt sajtból kicsit teszünk az üregbe is, a maradékot a tetejére tesszük.
  5. A töltött zsemléket sütőlapra, vagy tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen megolvad a tetején.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 200
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 27713
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött zsemle
zizi59 3 recept

Maradék húsok, zsemlék felhasználására jó módszer. A hetvenes évek végén rengeteg "gyíkhús" került a portára seregből, koleszból. Egy fajtát adtak csak, ami önmagában is ehető volt, a többi saját megítélés szerint közvetlenül emberi fogyasztásra alkalmatlan minősítést kapott. Így viszont nagyon finom vacsora lehet belőle. Tegnap nosztalgia estet tartva maradék hasznosítás volt, így került újra asztalra ez a múlt-idéző étel. Mostanában előszeretettel használom a gyros fűszerkeveréket.... fasírtba szenzációs, de ezt is feldobta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!