r
Nosalty Logó

Tejszínes kakukkfüves csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Anett87
Tejszínes kakukkfüves csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Összesen 700 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Összesen 3501 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Összesen 224 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    57.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 700 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.4 g

Zsír

  • Összesen
    288.1 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    529 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2528.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1198 mg
  • Nátrium
    606 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    676.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    441 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 3501 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

Előkészítés

Elkészítés

Elkészítés

Előkészítés

  1. A csirkemellet kicsontozzuk, megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk. A szeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat.
  2. Az előkészített csirkemell szeleteket lisztbe forgatjuk.
  3. A lisztezett csirkemell szeleteket belehelyezzük a forró olajba. Majd az egyik oldalukat hirtelen megpirítjuk.
  4. Mielőtt átfordítjuk a csirkemelleket, mindegyikre szórunk egy kevés kakukkfüvet. A csirke másik oldalát is megpirítjuk. A megpirult csirkemelleket tányérra szedjük, és félrerakjuk.
  5. A pörcös olajba beleöntjük a vizet, majd egy 10-15 másodpercig forraljuk. Az olajba beleöntjük a tejszínt, és elforraljuk belőle a lisztet. Ha a mártás túl sűrű, akkor egy kis tejjel lazíthatjuk. Ha kell, sózzuk meg még a mártást. Ízlés szerint egyéb fűszereket is tehetünk bele.
  6. A félretett csirkemelleket belehelyezzük a mártásba, majd alacsony fokozaton, fedővel lefedve puhára főzzük. A csirkét érdemes átforgatni, hogy mindenhol érje a mártás.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6688
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes kakukkfüves csirkemell
Anett87 12 recept

A család nagyon szereti a csirkét, sokszor készítjük. A hétvégén valami változatosságra vágytunk, de nem akartunk bonyolult ételt készíteni. Az egyszerű natúrszeletet gondoltam újra. Így született ez a fogás.

Hozzávalók

Előkészítés

Elkészítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!