r
Nosalty Logó

Tejfölös rakott csirke Gabystól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gabys
Tejfölös rakott csirke Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1093 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4368 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    66.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1841.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    766 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    650.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    398 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 1093 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.2 g

Zsír

  • Összesen
    267.5 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1076 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7366.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    1903 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    606 mg
  • Foszfor
    3064 mg
  • Nátrium
    1565 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    2602.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1627 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    329 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    619 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1590 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    693 micro
Összesen 4368 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Csirkecombokról lehúzzuk a bőrét, megmossuk, kicsontozzuk, egyforma szeletekre vágjuk.
  2. Burgonyát, hagymát, gombátmegpucoljuk, szeletekre vágjuk.
  3. Egy nagyobb tálban összekeverjük az egészet a fűszerekkel,sóval, 3 dl tejföllel(a hús kivételével), ésvastagon kivajazott tepsibe a felét beletesszük.
  4. Ráhelyezzük a húst, és rátesszük a maradék tejfölös keveréket.
  5. Alufóliával szorosan lefedjük, és kb. 50 percig sütjük.
  6. A reszelt sajtota maradék tejföllel, tejszínnelés kevés sóval elkeverjük, ha letelt a sütésiidő, rákenjük a tetejére. Már csak addig tesszük vissza a sütőbe (fólia nélkül), amíg megpirul a teteje.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3420
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyorsan összeállítható második fogás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek