r
Nosalty Logó

Szilvás-pudingos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rumiszivi
Szilvás-pudingos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 973 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5834 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 250 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    819.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    182 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    291 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 973 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.4 g

Zsír

  • Összesen
    226.7 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    921 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4916.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1185 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    2105 mg
  • Nátrium
    1227 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    839.7 g
  • Cukor
    393 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1092 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2035 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    402 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1881 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1745 micro
  • β-crypt
    259 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1085 micro
Összesen 5834 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A fagyasztott, kimagozott szilvát feltesszük főzni a cukorral, rummal, vaníliás cukorral és annyi vízzel, hogy ellepje. Addig főzzük, míg a szilva meg nem puhul.
  2. A 2 dl vízben elkeverjük a pudingokat, majd hozzáöntjük a szilvához, készre főzzük.
  3. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a porcukorral és a sütőporral, a puha vajat/margarint jól elmorzsoljuk a tésztában, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd a tojásokkal, és a tejföllel jól kidolgozzuk a tésztát. Hideg helyen legalább fél órát pihentetjük.
  4. Egy közepes tepsit kizsírozunk, lisztezünk, a tésztát 2 részre osztjuk, kisodorjuk, majd a tepsibe rakjuk. Villával kicsit megböködjük. Leszórjuk zsemlemorzsával, majd ráöntjük a forró pudingos szilvát.
  5. A másik tésztalapot is kisodorjuk, óvatosan rátesszük a szilvás töltelékre, villával megböködjük.
  6. Előmelegített sütőben, légkeverésen kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt a pite, porcukorral megszórva, tetszőleges szeletekre vágjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 208
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 36225
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 10.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Rumiszivi 91 recept

Sok volt a szilvám az idén, így sokat tettem el a fagyasztóba. Gondolkodtam, hogy milyen süteményt készíthetnék belőle, hát ez sikerült... Egy remek szilvás-pudingos pite. Mivel mi a vékony tésztát szeretjük sok-sok töltelékkel, nekem a tészta mennyiségéből 2 tepsirevaló pite jött ki.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!