r
Nosalty Logó

Sültparadicsom-leves panko morzsás mozzarellagolyókkal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Sültparadicsom-leves panko morzsás mozzarellagolyókkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A leveshez

A feltéthez

Összesen 1265 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A leveshez

A feltéthez

Összesen 2526 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A leveshez

A feltéthez

Összesen 121 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    98.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2098.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    954 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    592 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    510 micro
  • β-karotin
    3377 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    17467 micro
  • Lut-zea
    2441 micro
Összesen 1265 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    196.5 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4197.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    965 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    994 mg
  • Nátrium
    1908 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1184 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    999 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    394 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    388 micro
  • α-karotin
    1019 micro
  • β-karotin
    6753 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    34934 micro
  • Lut-zea
    4883 micro
Összesen 2526 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1666 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A feltéthez

Elkészítés

A leveshez

  1. A koktélparadicsomokat megmossuk, és egy tepsibe helyezzük. Két főnek kb. 3 fürt, négynek 6-8 is kell. A fokhagymának simán levágjuk a tetejét, annyira, hogy a gerezdek látszódjanak, és a tepsibe a paradicsomok közé tesszük.
  2. Sózzuk, borsozzuk. A bazsalikomleveleket összetekerjük, és apróra vágjuk, majd rászórjuk a paradicsomra és a fokhagymára. Ha nincsen friss bazsalikomlevelünk, akkor alaposan szórjuk meg szárított verzióval. Végül az egészet öntsük nyakon olívaolajjal.
  3. Toljuk a tepsit előmelegített sütőbe, és 230-250 fokon kb. 20 perc-fél óra alatt süssük meg.
  4. Ha megsült, akkor vegyünk elő egy lábast, és a szedjük bele a paradicsomokat és a hagymát. A fokhagymákat a héjukból nyomkodjuk ki, és azt is tegyük a lábasba.
  5. Tegyük fel főni, majd kanalazzunk rá sűrített paradicsomot, adjuk hozzá az alaplevet és a tejszínt. Egyet forraljunk rajta, és kész is. Végezetül turmixoljuk össze az egészet, ha szükséges még, sózzuk-borsozzuk, hígítsuk vízzel vagy alaplével.

A feltéthez

  1. A mini mozzarellagolyókat lisztbe, tojásba és panko morzsába forgatjuk. Utóbbi műveletet érdemes ismételni. Majd olajban kisütjük.
  2. Tálaláskor a paradicsomlevest meglocsoljuk egy kanál olívaolajjal és egy kanál tejszínnel, majd ráhelyezzük a golyókat.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 200
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6784
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 11.

Ajánló

Könnyű ebédnek, laza vacsorának egyaránt kitűnő. Mozzarella helyett pirított magokkal vagy krutonnal is isteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt az idő, hogy a paradicsomlevesről, ne a menzás cukros lé ugorjon be. Ezt az isteni egyszerű olaszos krémlevest bármikor összedobhatod. A sült paradicsomok és a fokhagyma ízét kevés dolog múlja fölül, talán csak a finom nyúlós sajt, amit feltétként ajánlunk.

Hozzávalók

A leveshez

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek