Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgaborsó-főzelék fokhagymás sülthússal recept

hozzászólások (2)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Foszfor
Kálium
Réz
Mangán

TOP Vitaminok

Folát B1 B3 B6

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
76.9 g

zsír

Összesen:
53.2 g
Telített zsírsav:
21 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
19 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
10 g
Koleszterin:
154 mg

ásványi anyagok

Összesen:
4.2 g
Kalcium:
216 mg
Vas:
8 mg
Magnézium:
241 mg
Foszfor:
1068 mg
Kálium:
2406 mg
Nátrium:
217 mg
Cink:
8 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
39 µg

szénhidrát

Összesen:
108.4 g
Összes cukor:
17 g
Élelmi rost :
43 g

víz

Összesen:
590.1 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
9 mg
Tiamin - B1 vitamin:
2 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
14 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
4 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
470 µg
A vitamin (RAE):
137 µg
E vitamin:
2 mg
K vitamin:
25 µg
B12 Vitamin:
1 µg
D vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 3 adag *

fehérje

Összesen:
230.7 g

zsír

Összesen:
159.6 g
Telített zsírsav:
62 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
60 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
26 g
Koleszterin:
462 mg

ásványi anyagok

Összesen:
12.5 g
Kalcium:
650 mg
Vas:
25 mg
Magnézium:
723 mg
Foszfor:
3202 mg
Kálium:
7220 mg
Nátrium:
652 mg
Cink:
25 mg
Réz:
4 mg
Mangán:
7 mg
Szelén:
115 µg

szénhidrát

Összesen:
325.1 g
Összes cukor:
51 g
Élelmi rost :
130 g

víz

Összesen:
1770.4 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
25 mg
Tiamin - B1 vitamin:
6 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
3 mg
Niacin - B3 vitamin:
42 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
13 mg
B6 vitamin:
4 mg
Összes folát:
1410 µg
A vitamin (RAE):
413 µg
E vitamin:
9 mg
K vitamin:
78 µg
B12 Vitamin:
3 µg
D vitamin:
5 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
9.1 g

zsír

Összesen:
6.3 g
Telített zsírsav:
3 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
18 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.5 g
Kalcium:
25 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
28 mg
Foszfor:
128 mg
Kálium:
288 mg
Nátrium:
25 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
4 µg

szénhidrát

Összesen:
12.9 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
5 g

víz

Összesen:
70.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
0 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
56 µg
A vitamin (RAE):
16 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
3 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Viola1953
Viola1953 Tue, 2018-07-17 16:55

Végre egy sárgaborsó főzelék recept, ami nincs berántva! Nem is értem, egyes emberek miért rántják be, hiszen ha levest főzünk, és marad belőle másnapra, az már bizony úgy besűrűsödik, hogy főzelék lesz belőle.
Tetszik a recepted, én is így főzöm.
(Elnézést, hogy csak ilyen későn reagálok a receptre, de most vettem észre. Mindenesetre gratulálok hozzá.)

1207
felesborsó 500 g
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 3 csipet
babérlevél 3 db
napraforgó olaj 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 kis db
víz 1 l
tejföl 2 dl
sertéscomb 50 dkg
fokhagyma 4 gerezd
vöröshagyma 1 közepes db
ételízesítő 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
disznózsír 3 ek
víz 1 dl
paprikakrém 1 teáskanál