r
Nosalty Logó

Sárgabarackos-rozmaringos csirkecomb

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Sárgabarackos-rozmaringos csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 803 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1604 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    692 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    3454 micro
  • β-crypt
    223 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    696 micro
Összesen 803 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.4 g

Zsír

  • Összesen
    86 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1384 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.9 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    781.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    922 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    173 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    6908 micro
  • β-crypt
    447 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1391 micro
Összesen 1604 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    511 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 118 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Elkészítés

  1. A vajat és az olívaolajat serpenyőben felmelegítjük, és megfuttatjuk rajta a friss rozmaring harmadát. A sárgabarackokat kimagozzuk, megfelezzük, majd mind a két oldalukon megpároljuk a rozmaringos zsiradékon.
  2. Kiszedjük a barackokat, a helyükre mehet a két egész csirkecomb, bőrrel lefelé. Alaposan sózzuk-borsozzuk, és mindkét oldalukon 5-5 percig pirítjuk őket.
  3. A csirkecombokat a barackkal együtt egy kisebb tepsibe tesszük. A serpenyőbe hátramaradt szafthoz hozzákanalazzuk a házi baracklekvárt, megszúrjuk a fűszerekkel, és felöntjük egy kevés száraz fehérborral.
  4. Gyakori kevergetés mellett a felére redukáljuk, hogy kellően sűrű mázat kapjunk. A csirkecombokat eztán alaposan bekenjük a mázzal, majd hozzátépkedjük a maradék rozmaringot.
  5. 180°C-ra előmelegített sütőben először lefedve sütjük 15 percet, majd fedetlenül további 10 percet pirítjuk.
  6. Azon melegében, újhagymazölddel megszórva tálaljuk. Köretnek főtt rizs, pirított burgonya és krumplipüré egyaránt nagyszerűen illik hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 279
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 16245
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgabarackos-rozmaringos csirkecomb
Rosanics Petra 313 recept

A gyümölcsök bizony húsételeinknek is nagyon jól tudnak állni, amire ez a csodásan szaftos, elképesztően nyárias illatú és ízű sárgabarackos-rozmaringos csirkecomb tökéletes példa. Pláne, ha a házi baracklekvárunkból készítjük hozzá a mázat! Hát nem gyönyörűek ezek a büszkén pózoló combok?! Egy biztos, ha elkészítitek, úgy érzitek majd, akárha Provance-ban ebédelnétek!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!