r
Nosalty Logó

Sajtos-zelleres-körtés rizottó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtos-zelleres-körtés rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1136 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4542 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3027.8 g
  • Cink
    103 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    1654 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 1136 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.5 g

Zsír

  • Összesen
    216.8 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    396 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12111.4 g
  • Cink
    411 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    2244 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    2256 mg
  • Nátrium
    6615 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    761.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    927 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1357 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    872 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    672 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    575 micro
Összesen 4542 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy serpenyőben, vagy alacsonyfalú lábosban az apróra vágott vöröshagymát a vaj felén üvegesre dinszteljük.
  2. A fokhagymát vékonyra szeleteljük, a hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk.
  3. Amikor a fokhagymaillata megcsapta az orrunkat, adjuk a rizst a hagymás keverékhez,éskeverjük kb. 3 percig, hogy ne égjen le, viszont kapjon egy sárgás, csillogó színt, és felforrósodjon.
  4. Amikor a rizs már meleg, adjuk hozzáegyenletesen a fehérbort, intenzív kevergetés mellett, ezután már közepes lángon.
  5. Közben készítsük el / melegítsük fel az alaplevet. Amint a rizs elnyelte a bort, öntsük fel egy merőkanál alaplével - fontos, hogy a kevergetést hosszabb időre ne hagyjuk abba, és hogy az alaplevet is egyenletesen osszuk el a serpenyőnkben. Amikor a rizs már kezdi elveszíteni a nedves-"tejberizses" állagát, mindig öntsük fel egy újabb merőkanál alaplével, folytonos kevergetés mellett. Ezt összesen 5-6-szor ismételjük, a merőkanál nagyságától függően.
  6. Az utolsó előtti felöntés alkalmával adjuk hozzá az apróra kockázott szálzellert, a meghámozott és felkockázott körtét és a szintén apróra darabolt gorgonzola (vagy taleggio sajtot is), az egészet jó alaposan elkeverjük.
  7. Az utolsó felöntés fakultatív, ezzel még alakíthatjuk a rizottó kívánt állagát. Haezt elértük, akkor vegyük le az edényt a tűzről, és adjuk a vaj másik felét az ételhez, egy-két bekeveréssel. Fedjük le.
  8. Közben egy másik serpenyőt felforrósítunk, és a felezett dióbeleket enyhén megpirítjuk. Ha levettük a tűzről, a pirított diót egy nagyobb késsel és2-3 mozdulattal felaprítjuk.
  9. A rizottót frissen, melegen tálaljuk, a tetejére szórjuk a pirított diót és a parmezán-forgácsokat.
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6997
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 01.

Ajánló

A szálzeller helyett egy közepes zellergumót is használhatunk (ld. képen is), de ezt különösen apróra kockázzuk, és már az első alapleves felöntésnél adjuk a rizshez. A borajánlatunk egy fahordóban érlelt fehérbor, mind a felöntéshez, mind pedig a fogyasztáshoz. Jó étvágyat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a rizottó idén karácsony másnapján debütált a családi vacsorán, és bár nem igazán ünnepi fogás, nagy sikert aratott. A receptet - több hasonló jellegű rizottó megkóstolását és más receptek átolvasását követően - a családi közakaratnak megfelelően így véglegesítettük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek