Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puncstorta cukorfondant-nal recept

hozzászólások (44)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Kalcium
Vas

TOP Vitaminok

B12 Folát E D

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
15.2 g

zsír

Összesen:
22.1 g
Telített zsírsav:
4 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
5 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
9 g
Koleszterin:
225 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1 g
Kalcium:
180 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
38 mg
Foszfor:
360 mg
Kálium:
194 mg
Nátrium:
242 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
35 µg

szénhidrát

Összesen:
168.3 g
Összes cukor:
129 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
108.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
52 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
117 µg
E vitamin:
3 mg
D vitamin:
1 µg
K vitamin:
2 µg
C vitamin:
0 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 8 adag *

fehérje

Összesen:
121.4 g

zsír

Összesen:
176.9 g
Telített zsírsav:
34 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
55 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
76 g
Koleszterin:
1800 mg

ásványi anyagok

Összesen:
8.2 g
Kalcium:
1453 mg
Vas:
16 mg
Magnézium:
305 mg
Foszfor:
2884 mg
Kálium:
1565 mg
Nátrium:
1944 mg
Cink:
11 mg
Réz:
3 mg
Mangán:
5 mg
Szelén:
280 µg

szénhidrát

Összesen:
1346.8 g
Összes cukor:
1047 g
Élelmi rost :
16 g

víz

Összesen:
866.6 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
2 mg
Niacin - B3 vitamin:
5 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
10 mg
B6 vitamin:
2 mg
Összes folát:
421 µg
B12 Vitamin:
4 µg
A vitamin (RAE):
939 µg
E vitamin:
25 mg
D vitamin:
10 µg
K vitamin:
25 µg
C vitamin:
5 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
4.5 g

zsír

Összesen:
6.5 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
3 g
Koleszterin:
66 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
53 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
11 mg
Foszfor:
106 mg
Kálium:
57 mg
Nátrium:
70 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
9 µg

szénhidrát

Összesen:
49.7 g
Összes cukor:
39 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
32 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
15 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
35 µg
E vitamin:
1 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
0 µg
C vitamin:
0 mg

Hozzászólások (44)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Eszterke86
Eszterke86 Sat, 2012-12-15 21:41

Szia,
az lenne a kérdésem, hogy rumaromából 2 kis üveg kell bele? Én Dr. Oetkerest szoktam használni...
Köszönöm!

SzilvaMagHaz
Szilvamag / SzilvaMagHaz Sat, 2011-12-31 00:30

Szia! Neked mitől lett ilyen jó színe a tölteléknek? Nekem olyan sápadt maradt :( Raktam hozzá kakaót,hogy sötétebb legyen és két kanál málnaszörpöt,így viszont az íze kicsit megváltozott, de azért finom!!!! Köszi Szilva

zsoka179
Zsóka179 / zsoka179 Sat, 2011-12-31 16:25

Szia Szilva!
Nekem a házi baracklekvártól ilyen a színe, mást nem raktam bele.Ha még bírja a massza rakhatsz bele többet. :-)))))))))))))))

SzilvaMagHaz
Szilvamag / SzilvaMagHaz Mon, 2012-01-02 20:54

Szia! Én is házi lekvárt használtam, csak ez még nagyon fiatal volt :) De a lényeg, hogy a családnak nagyon ízlett!!! Köszi

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sun, 2011-07-10 23:54

Ne törődj vele Zsóka, egyszerűen csak elbénázta valószínűleg, nincs semmi baj a recepteddel, de egy kis ügyesség kell hozzá. Szerintem szép, és guszta! A legjobbakat: Mrs Smith

szalámis szendvics
szalámis szendvics Fri, 2011-07-08 15:53

mégsem zura.. nem is sikerült! :@@@ nem lett jó a töltelék, a tészta nyers a teteje meg ronda XD :'S

bani86
bani86 Fri, 2011-06-10 15:15

Érdeklődni szeretnék a fondant-ot melegíthetem, hogy folyékonnyá váljon? Ha igen tűz felett vagy gőz felett szabad?

Köszönöm a segítséget!

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Tue, 2012-03-20 17:31

Szia! A megmaradt fondant korlátlan ideig eltartható zacskóban vagy zárt dobozban, de valószínűleg vmennyire megkeményedik (kiszárad), erre 2 praktika létezik: egyik kevés puha vajjal átgyúrod, ha az sem segít néhány pillanatra érdemes a mikróba betenni, utána biztosan tudsz vele dolgozni! További jó sütögetést!
Scarlett

zsoka179
Zsóka179 / zsoka179 Sun, 2011-06-12 18:09

Szia!
Sajna erre nem tudok válaszolni, mert én még nem melegítettem, hisz ez nem cukormáz.:-((Üdv:Zsóka

zsoka179
Zsóka179 / zsoka179 Sun, 2011-05-29 10:55

Én is folyékony színezéket használok, nem kell sok belőle, nem puhítja be a masszát, a barnához kakaóport adok.

zsoka179
Zsóka179 / zsoka179 Sat, 2011-05-28 11:12

Szia Eprecske!

Igen utólag rakom az ételszínezéket, mert ahogy a díszítés megkívánja annyit és olyan színűre csinálom a fondant, ha persze többszínű a torta.
Üdv!

csuricsibe78
csuricsibe78 Mon, 2011-05-23 11:34

Szia!
Már annyi puncstorta receptet végignéztem,de egyik sem hangzott (meg nézett ki) ilyen jól:))) Pedig sokmindent sütöttem már életemben,a nővérkém is cukrász.....de a te recepted a nyerő!!!Gratulálok hozzá!A fiam kedvence,nemsokára szülinapja lesz,megkapja a kívánságát:))))

zsoka179
Zsóka179 / zsoka179 Fri, 2011-05-13 19:29

Szia!
26cm- es tortához elég.Elég vékonyra nyújtom, amennyire tudom, hogy még szakadás nélkül rátudjam rakni.Üdv!

Lidi
Lidi Fri, 2011-05-13 11:11

Szia!
A fondat mennyiség mekkora torta mérethet elég,és milyen vastagra hagyod?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-03-08 19:28

Köszi szépen a receptet.Megcsináltam és nagyon finom lett.Csak annyit hogy mivel nem volt itthon ételfesték én fondant 6 ek. víz helyett 6 ek. málnaszörpöt használtam így szép rózsaszín színe lett.

zsoka179
Zsóka179 / zsoka179 Wed, 2011-03-02 20:07

Szia Anyamaci22!
Örülök, hogy örülsz! Sok sikert a sütéshez, várom a visszajelzést!Boldog Szülinapot!:-))))))))))))))

anyamaci 22
anyamaci 22 Wed, 2011-03-02 12:51

Szia Zsóka!
De jó,hogy rátaláltam erre a pompás receptre,na meg a fondant készítésére.Szülinapomra megsütöm,majd informállak,hogy sikerült!
Köszönöm és szép napot!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-02-28 22:56

Férjem 39. születésnapjára (02.28.)sütöttem meg. Én kerek tortát sütöttem, 3-ba vágtam el és a középső vékonyabb lapot használtam a krémbe, tökéletes lett így is. Nekem a bevonás nem sikerült ennyire szépen mint a tiéd, de a család körében nagy sikert arattam vele. Köszönet a receptért.

baker
baker Mon, 2011-02-14 14:19

Kedvencem a puncstorta! Nagyon finom lehet! Yum-yum):):)
A sütés nem az erõs oldalam de a hétvégén megsütöm!
Az eredményrõl majd beszámolok!
Örülök hogy rátaláltam és nagyon köszönöm a receptet!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-02-13 20:25

Szia Zsóka

Szenzációs lett a torta.
Köszi a segitséget. A cukormáz tökéletes.
Kösz még egyszer

üdv sziby

zsoka179
Zsóka179 / zsoka179 Wed, 2011-02-09 14:17

Szia Sziby!

Ott vannak a mennyiségek csak húzd lentebb a csúszkát!:-))Sok sikert hozzá!Üdv:zsoka179

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-02-09 14:02

Szia

szeretném megcsinálni, de a fondanhoz nincsenek mennyiségek.
Segits légyszi

köszönettel Sziby

sabyka
sabyka Mon, 2010-11-22 21:26

Én is megsütöttem, az egész család örült nek mert nagyon finom lett.
Én annyi különbséggel hogy baracklekvár helyett alaposan megkentem
vegyes gyümölcs lekvárral!
Köszi a receptet:-)

Tynki
Tynki / Tynki Thu, 2010-10-21 18:10

Nagyon szép a tortád ,és tetszik a fondant elkészitési módja is-köszönet érte♥♥♥
Most már biztosan elkészitem!

Lollobrigida
Lollobrigida Sat, 2010-05-22 12:46

Szuper vagy Zsóka!!!
Isteni tortát készítettem a segítséged által és sok puszit küldök neked érte,hogy feltetted.A vendégeim sorra kérték el a receptjét és a férjem kívánsága is teljesült,mert a puncstorta a kedvence.
Üdv:Ildikó.

zsoka179
Zsóka179 / zsoka179 Sat, 2010-05-22 13:34

Szia Lollobrigida!
Örülök,hogy sikere lett a tortának!!!!Köszi a kedves szavakat, jól esett!!!
Üdv:Zsóka

szedima
szedima Wed, 2010-05-19 14:21

Szia
A puncs torta a keresztfiam kedvence megszeretném sütni neki a szülinapjára.
Csak abban segíts nekem,hogy a zselatin sima színtelen por zselatin?

zsoka179
Zsóka179 / zsoka179 Wed, 2010-05-19 17:35

Szia Szedima!
Sima porzselatin kell, én a kék csomagos horváth rozit használom.Sok sikert!Zsóka.

zsoka179
Zsóka179 / zsoka179 Tue, 2010-03-09 09:50

Szia!Örülök,hogy rátaláltál a receptre, csak ajánlani tudom, nekünk nagyon ízlett, férjem nagy kedvence!!Remélem neked is ízleni fog!!

kicsimici
kicsimici Mon, 2010-03-08 19:48

Zsóka 179

Ez a kedvenc sütim, végre megtaláltam a receptjét is.
Biztosan meg fogom csinálni hétvégén!!
Köszi!

916
tojás 10 db
porcukor 30 dkg
1 csipet
víz 10 ek
napraforgó olaj 0.5 dl
finomliszt 35 dkg
sütőpor 1 csomag
tej 1 dl
rumaroma 20 ml
dió 10 dkg
víz 3 dl
cukor 15 dkg
sárgabaracklekvár 2 ek
babapiskóta 3 db
zselatin 1 ek
víz 6 ek
margarin 1 ek
margarin 1 dkg
méz 2 ek
porcukor 0.5 kg
porcukor 2 dkg