r
Nosalty Logó

Mexikói zöldségfasírt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
edna
Mexikói zöldségfasírt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 221 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 883 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    972.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    658 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    788 micro
Összesen 221 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    870 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3891.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    2631 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3152 micro
Összesen 883 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    445 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kókuszolajon megdinszteljük a hagymát, a fagyasztott zöldséget kicsit szintén megpároljuk. A fürjtojásokat 2 perc alatt keményre főzzük.
  2. A kenyeret/zsemlét vízbe beáztatjuk, kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a 2 egész tojást, a feta sajtot, a cukkinit ráreszeljük.
  3. Beleborítjuk a zöldséget, a hagymát, aprított fokhagymát, sót, borsot, petrezselymet. Jól összekeverjük az egész masszát.
  4. Egy őzgerinc vagy hasonló formát kivajazunk/zsírozunk, búzakorpával megszórjuk. Ebbe öntjük a massza felét, sorban beletesszük a hámozott fürjtojáskákat, a maradék zöldségeket a tetejére borítjuk.
  5. Előmelegített sütőben először 30 percig sütjük a formában légkeveréssel, majd még 10 percet kiborítva tepsire alul-felül sütéssel, hogy szép színe legyen.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 15301
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kímélő diétán vagyunk, óvatosan bánunk a fűszerekkel, hagymákkal, husikákkal. Ezért ez a recept vöröshagyma+fokhagyma páros helyett elkészíthető 2-4 levél medvehagymával is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!