r
Nosalty Logó

Mákos kalácsocskák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Mákos kalácsocskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1052 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4205 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 282 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1328.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.4 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 1052 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.2 g

Zsír

  • Összesen
    118.9 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5312.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    2139 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    524 mg
  • Foszfor
    1986 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    673.4 g
  • Cukor
    184 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    617 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    550 micro
  • Kolin:
    452 mg
  • Retinol - A vitamin:
    605 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    547 micro
Összesen 4205 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a tejjel és 1 tk cukorral megkelesztjük..
  2. Hozzákeverjük a tojássárgáját, a vajat, a joghurtot, a cukrot, sót, aromát, a citromhéjat, a lisztet, és könnyűtésztát dagasztunk belőle, amit letakarva, fél óránát kelesztünk.
  3. A megkelt tésztát gyúródeszkára borítjuk, téglalap formájúra nyújtjuk, és megkenjük a már előre megfőzött mákos masszával.
  4. Feltekerjük, 12 db-ra vágjuk, és mini kuglófsütőformában megsütjük. Rácsra szedve hűtjük, majd tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2894
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 03.

Ajánló

Bármilyen töltelékkel készíthető ízlés szerint.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos kalácsocskák
Évi néni 1830 recept

Egyszer egy vödörre valót készítettem (más töltelékkel), és így mentem egy tanfolyamra. Azóta mindenki - ha meglát -, azt kérdezi: - Mit főzzek holnap?

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!