r
Nosalty Logó

Lencsefasírt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Lencsefasírt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 846 kcal
  • 13% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3383 kcal
  • 13% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 425 kcal
  • 13% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    838.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 846 kcal
  • 13% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.4 g

Zsír

  • Összesen
    194.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3352.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1217 mg
  • Nátrium
    1320 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    314.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1213 micro
  • Kolin:
    654 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    750 micro
Összesen 3383 kcal
  • 13% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 425 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét egy éjszakára beáztatjuk.
  2. Másnap az aprított fokhagymával, a paprikakrémmel és az őrölt paprikával megfőzzük. Annyi vizet öntünk rá, hogy ne lepje el. Ízlés szerint sózzuk.
  3. Főzzük addig, míg el nem fő a leve, majd ismét öntüsk fel annyi vízzel, hogy ne lepje el, és ezt is várjuk meg, míg elfő.
  4. Megvárjuk, míg kihűl, majd burgonytörővel összetörjük.
  5. Hozzáadjuk a tojást, és lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük.
  • Receptkönyvben: 440
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 71
  • Össznézettség: 46141
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 28.

Ajánló

Önmagában is remek friss salátával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy 2006-os Kiskegyed Konyhája magazinból vágtam ki anno egy "Sonkás lencsekrokett" receptet. Ez adta az ötletet az én lencsfasírtomhoz. Nálunk a "Gombával töltött főtt burgonya" mellett ez volt a második köret a Húsvéti disznósült mellé. A receptben azért szerepel a "kétszeri felöntés", mert nem magyar lencsét használtam, hanem ázsiait, és az igazat megvallva, a lencs sosem volt olyan "kelendő" nálunk, anno, mikor otthon laktam a szüleimmel, ezért nincs viszonyítási alapom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!