r
Nosalty Logó

Lencsefasírt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Lencsefasírt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 846 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3383 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 425 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    838.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 846 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.4 g

Zsír

  • Összesen
    194.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3352.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1217 mg
  • Nátrium
    1320 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    314.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1213 micro
  • Kolin:
    654 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    750 micro
Összesen 3383 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 425 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét egy éjszakára beáztatjuk.
  2. Másnap az aprított fokhagymával, a paprikakrémmel és az őrölt paprikával megfőzzük. Annyi vizet öntünk rá, hogy ne lepje el. Ízlés szerint sózzuk.
  3. Főzzük addig, míg el nem fő a leve, majd ismét öntüsk fel annyi vízzel, hogy ne lepje el, és ezt is várjuk meg, míg elfő.
  4. Megvárjuk, míg kihűl, majd burgonytörővel összetörjük.
  5. Hozzáadjuk a tojást, és lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük.
  • Receptkönyvben: 425
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 41165
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 28.

Ajánló

Önmagában is remek friss salátával.

Receptkategóriák

Egy 2006-os Kiskegyed Konyhája magazinból vágtam ki anno egy "Sonkás lencsekrokett" receptet. Ez adta az ötletet az én lencsfasírtomhoz. Nálunk a "Gombával töltött főtt burgonya" mellett ez volt a második köret a Húsvéti disznósült mellé. A receptben azért szerepel a "kétszeri felöntés", mert nem magyar lencsét használtam, hanem ázsiait, és az igazat megvallva, a lencs sosem volt olyan "kelendő" nálunk, anno, mikor otthon laktam a szüleimmel, ezért nincs viszonyítási alapom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek