r
Nosalty Logó

Lecsós göngyölt pulykamell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Macska
Lecsós göngyölt pulykamell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

hústekercshez

lecsóhoz

Összesen 310 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

hústekercshez

lecsóhoz

Összesen 2472 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

hústekercshez

lecsóhoz

Összesen 90 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    709.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    725 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    794 micro
Összesen 310 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    234 g

Zsír

  • Összesen
    115.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1012 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5673.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    940 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    434 mg
  • Foszfor
    2426 mg
  • Nátrium
    1560 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    2086.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    884 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    786 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    836 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    576 micro
  • β-karotin
    5802 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    6356 micro
Összesen 2472 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    369 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

hústekercshez

lecsóhoz

Elkészítés

hústekercshez

  1. A húst szeletekre vágjuk (nekem most 8 szelet lett belőle), klopfoljuk, sózzuk, majd kicsit félretesszük.
  2. A zsemléket apró kockákra vágjuk, ráöntjük a kikevert tojásokat, hozzáadjuk a tejfölt, az apróra vágott petrezselymet és a reszelt (vagy apró kockákra vágott) sajtot. Az esetleg leeső apró húsdarabkákat is beletesszük. Ételízesítővel és borssal fűszerezzük, alaposan összedolgozzuk.
  3. A hússzeleteket megtöltjük a masszával, felcsavarjuk, majd egyesével alufóliába csomagoljuk őket. Lábosban annyi vizet forralunk, hogy minden batyu elférjen benne, ill. a víz ellepje őket. Megsózzuk, és a már forrásban lévő vízbe helyezzük a csomagokat, majd lefedve, kis lángon kb. 30 percig főzzük.
  4. Ha elkészült, akkor kiszedjük a vízből, óvatosan kibontjuk a fóliából, és a lecsóval együtt tálaljuk. Rizsköretet adhatunk hozzá.

lecsóhoz

  1. A zsiradékon megdinszteljük a kockára vágott hagymát.
  2. Meghintjük pirospaprikával, majd a szokásos módon lecsót készítünk.
  3. Hozzáadjuk a paprikát, kevergetve pirítjuk. Amikor levet kezd ereszteni lefedjük, takarékra vesszük a lángot. Amikor a paprika összerogyott, hozzáadjuk a paradicsomot, megsózzuk, újra lefedjük, és megvárjuk, míg a paradicsom szétfő.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3497
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 25.

Ajánló

A töltelék masszájába tehetünk ízlés szerint különböző ízesítőket, néhány darab csirkemájat vagy gombát apróra vágva.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádjuk a lecsót, és annak minden verzióját. Ez az egytálétel könnyű, jól variálható és finom. Kell ennél több ?

Hozzávalók

hústekercshez

lecsóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!