r
Nosalty Logó

Kandírozott gyümölcsös panettone Svájcból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sera
Kandírozott gyümölcsös panettone Svájcból
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 596 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3579 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 350 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 596 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    134.1 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1940.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    1087 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    534 g
  • Cukor
    207 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    279 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1279 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    498 micro
  • Kolin:
    1063 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1250 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1390 micro
Összesen 3579 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 350 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet keverjük össze a cukorral, élesztővel, sóval, a citrom héjával, és a vaníliával.
  2. A puha margarint darabolva adjuk hozzá, és lépésenként a tojásnak a sárgáját, miközben adagoljuk hozzá a langyos vizet. Addig keverjük-kavarjuk a tésztát, míg fényét nem nyeri.
  3. Takarjuk le, és jó egy órát hagyjuk nyugodni. Ezután adjuk hozzá a kandírozott gyömölcsöket, és megint hagyjuk a tésztát letakarva fél órára magára.
  4. Egy 16 cm-es cserepet áztassunk vízbe, béleljük ki sütőpapírral, rakjuk bele a megint átgyúrt tésztát.
  5. Kelesszük olyan sokáig, míg derekasan meg nem nő. Vágjunk a közepébe egy keresztet, és nyomjuk bele a darab vajat.
  6. Sütési ideje kb. 1 óra, 180-200 C-on. (Magam kevésbé tartom be az ajánlott sütési időt és fokot, szúró, néző és szagpróbára hagyatkozom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7839
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 23.

Ajánló

Azért használtam porélesztőt, mert kenyérdagasztó keverte, és ugyanott nőtt nagyra, de az elkészítés leírása a hagyományos módra utal. Ha akarsz, vegyél 1 cs száraz élesztőnek megfelelő friss élesztőt, az kb. 25 g.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennek a panettonénak a sütése abból az időszakból ered, amikor több panettone recepttel is próbálkoztam. Belemélyedtem a panettone történelmi folyamatába, és azt gondoltam, hogy megtaláltam az IGAZI receptet. Sőt mivel környezetünkben több olasz "mammák" élnek, beazonosíttattam egynéhánnyal eme receptet, és optimáltattam a hozzávalókat, illetve az elkészítési folyamatot. Ilyen háttérrel csakis a legjobb panettone kell, hogy szülessen. Mondták is, hogy a mázas fazékban sütés a legjobb, de olvadástól féltettem a fazekam fülét, így maradtam a cserépnél. Fontos tudnivaló, hogy a cserépben sütés optikai szempontból utolérhetetlen, de figyelni kell a cserép kiválasztásánál arra, hogy  egyenes oldalú cserépedényben, vagy kisebb cserepekben süssük. A képen látható panettone testéhez képest igen nagy fejűre nőtte ki magát, és mikor kivettem a buckát, nem bírt önállóan a saját lábán megállni. Megdőlve is nagyon finom lett, különben nem tárnám a receptet nyilvánosságra. Viszont az igazi, tésztájában hosszúszálú, és illatában meghamisítatlan panettonéig kell még néhány kört futnom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek