r
Nosalty Logó

Joghurtos szőlőtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Joghurtos szőlőtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 456 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3648 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 154 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    597.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 456 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    198.4 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1049 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4777.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    1515 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1880 mg
  • Nátrium
    1078 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.5 g
  • Cukor
    308 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1609.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1508 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    221 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1463 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    583 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1335 micro
Összesen 3648 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjébe pici sót teszünk, és betesszük a hűtőbe.
  2. A tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot, és habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, és tovább keverjük, belekanalazzuk a vizet, a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét keményhabbá verjük, és elkeverjük a sárgájával, majd a papírral kibélelt tortaformába simítjuk.
  3. A töltelékhez a zselatint 10 percig hideg vízben beáztatjuk. Megmossuk a szőlőt, és leszemezzük, a nagyobb szemeket elfelezzük, és kimagozzuk.
  4. Összekeverjük a joghurtot, a cukrot és a citromhéjat. A fehérbort egy picit felmelegítjük, és a zselatint felolvasztjuk benne, majd a joghurtos krémhez adjuk, és 15 percig hűvösre tesszük. Ha a krém dermedni kezd, akkor tejszínt felverünk, és a krémhez keverjük.
  5. A tésztát kivesszük a formából, és félbevágjuk. Az alsó lapot visszahelyezzük a kapcsos tortaformába. A krém 1/3-át a piskótalapra kenjük, elsimítjuk, és a szőlőszemeket eloszlatjuk rajta. Utána megint a krém 1/3-át rákenjük, majd lefedjük a másik tortalappal, a krémből 2-3 ek-lal félreteszünk, a többit a torta tetejére simítjuk. A torta tetejét feldíszítjük a szőlőszemekkel. Néhány szőlőszemet citromlébe mártjuk, majd a kristálycukorba, és ezzel díszítünk.
  6. A tortát 6 órára hütőbe tesszük vagy akár egy éjszakára.
  7. Szervírozás előtt a tortagyűrűt levesszük, és a félrerakottkrémmel bekenjük a torta oldalát is.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 20475
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 18.

Ajánló

Desszertborral kínáljuk, de lehet szárazzal is!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a-édrienn 87 recept

Már annyi gyümölcsből készítetettem süteményt, de valahogy a szőlő mindig kimaradt. Jött a névnapom, és gondoltam, ezzel fogom meglepni magamat és a családomat. Nagyon jól sikerült, alig bírtuk kivárni, hogy a krém megdermedjen!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!