r
Nosalty Logó

Joghurtos lencsesaláta pulykahússal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Joghurtos lencsesaláta pulykahússal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Lencsesali

Pulyka

Összesen 643 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Lencsesali

Pulyka

Összesen 1284 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Lencsesali

Pulyka

Összesen 143 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1340.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    647 micro
Összesen 643 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2680.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1300 mg
  • Nátrium
    601 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    513.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1066 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    732 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1293 micro
Összesen 1284 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

Lencsesali

Pulyka

Elkészítés

Lencsesali

  1. A konzerv lencsét szűrőbe öntjük, és lecsepegtetjük.
  2. Egy tálban összekeverjük a joghurtot az összes többi hozzávalóval. Az újhagymát vágjuk karikára, a fokhagymát nyomjuk át fokhagymanyomón. A cukorral csínján bánjunk, de muszáj a saliba, kihozza az ízeket. Ezt a joghurtos szószt öntsük a lecsepegtetett lencsére.
  3. Az elkészített, apróra kockázott, sütőben sült (sütőzacskóban) pulykamellet adjuk hozzá a salihoz, és készen is vagyunk.

Pulyka

  1. A pulykamellet kockázzuk fel, sózzuk, mustárral kenjük be.
  2. Aprítsunk fel egy gerezd fokhagymát, és az egészet tegyük egy sütőzacskóba. Rázzuk össze.
  3. Tegyük egy tepsibe, és süssük meg kb. 180 °C-on 40 perc alatt.
  4. Ha kész, öntsük le a felesleges levet, és a pulykamell kockákat adjuk a salihoz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 226
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 21565
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mostanában rákattantam a joghurtos hüvelyesekre :-) ez az egyik kedvenc!!!

Hozzávalók

Lencsesali

Pulyka

Címlapról ajánljuk

További cikkek