r
Nosalty Logó

Húsvéti töltött kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alíz tűzhelye
Húsvéti töltött kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Tojáskrém

Összeállítás

Összesen 808 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Tojáskrém

Összeállítás

Összesen 4026 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Tojáskrém

Összeállítás

Összesen 261 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1149.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    628 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 808 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139 g

Zsír

  • Összesen
    208.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1817 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5747.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    295 mg
  • Kálcium
    664 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1451 mg
  • Nátrium
    3140 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    512.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1724 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    396 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    548 micro
  • Kolin:
    1452 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1643 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    945 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1848 micro
Összesen 4026 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

Tészta

Tojáskrém

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. A 6-7 db tojást felrakjuk főni. Keményre főzzük.
  2. A 220 ml enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  3. A lisztet, sót, maradék cukrot szárazon összekeverjük, a közepébe tesszük az 1 db tojássárgáját.
  4. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt a tejjel, és az olvasztott margarint az olívaolajjal. Kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk a géppel.
  5. Nedves ruhával letakart tálban, 30 °C-ra melegített sütőben kelesztjük.

Tojáskrém

  1. A hagymát és az apróra vágott sonkadarabokat alacsony fokozaton félig megpirítjuk.
  2. Egy tálba tesszük a főtt tojások sárgáit, tejfölt, majonézt, mustárt, vajat, aprított metélőhagymát, pirított sonkát és hagymát, és krémet keverek belőle. Ha kicsit sűrű, kevés olívaolajat teszünk bele.
  3. Ezután beletesszük a főtt fehérjét is, és egy erős villával összetörjük a masszában, hogy egész picik legyenek a darabok. Végül a fűszerekkel tetszés szerint ízesítjük.

Összeállítás

  1. A megkelt tésztát kicsit átgyúrjuk, 3 egyenlő részre osztjuk. Egyenként egyforma téglalap alakúra nyújtjuk mindhárom részt, és nem túl vastagon a széleit kihagyva megkenjük a krémmel, és feltekerjük őket. Így három rudat kapunk.
  2. Fonatot készítünk, óvatosan egy sütőpapírral bélelt formába tesszük. Kicsit újra hagyjuk kelni a langyos sütőben, majd megkenjük egy felvert tojással. Kicsit még kelesztjük, majd 160°C-on pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12530
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Alíz tűzhelye 1 recept

Húsvétkor lennie kell az asztalon valamiféle fonott kalácsnak. Már évek óta sütök, most le is írtam, pontosan hogyan készül az én konyhámban.

Hozzávalók

Tészta

Tojáskrém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk