r
Nosalty Logó

Hideg meggyleves Sz. Ági konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Sz. Ági
Hideg meggyleves Sz. Ági konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 378 kcal
  • 0% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1515 kcal
  • 0% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 0% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.2 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    708 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 378 kcal
  • 0% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    637.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284.7 g
  • Cukor
    248 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1469.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    509 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2833 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 1515 kcal
  • 0% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    7 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meggyet kimagozzuk.
  2. 1 liter vizet forrni teszünk, teatojásba zárjuk a darabos fahéjat, szegfűszeget, citromhéjat és a vízbe dobjuk. Néhány percig forraljuk.
  3. A pudingport szárazon elkeverjük az őrölt fahéjjal, apránként hozzáadjuk a tejet és a tejszínt, simára keverjük.
  4. A meggyet a fűszeres vízhez adjuk egy csipet sóval és a cukorral együtt.
  5. A pudingporos tejhez kanalanként keverünk a forró levesből míg felmelegszik, azután a leveshez adjuk.
  6. A levest lassan készre forraljuk, mialatt hozzáadjuk a vörösbort, szükség szerint még cukrot vagy citromlevet.
  7. Ha már alaposan forrt lehűtjük, beletesszük a vaníliát, kivesszük a teatojást,majd hűtőszekrényben tovább hűtjük. A meggyleves jéghidegen jó igazán.
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14350
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sz. Ági 49 recept

Régi Planétás recept, még a nyolcvanas évekből, de ennél jobb recepttel még nem találkoztam. Előnye, hogy a nyári melegben hamar elkészül, és nagyon üdítő tud lenni. Másnap egyébként még finomabb, mert több ideje van az ízeknek összeérni. A vörösbor miatt nem kell aggódni, alkoholtartalmából semmi sem marad mire a leves megfő, mert elpárolog. Csak az marad belőle, ami nekünk kell - a vörösbor finom aromája.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!