r
Nosalty Logó

Gyors és egyszerű tortellini á la Posgay

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sPM
Gyors és egyszerű tortellini á la Posgay
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tészta megfőzése

A szósz elkészítése

Tálalás

Összesen 1557 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tészta megfőzése

A szósz elkészítése

Tálalás

Összesen 3111 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tészta megfőzése

A szósz elkészítése

Tálalás

Összesen 230 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    89.2 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3848.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    1118 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    1036 mg
  • Nátrium
    1494 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    358.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    672 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    646 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 1557 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.3 g

Zsír

  • Összesen
    178.3 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7696.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    2236 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    2073 mg
  • Nátrium
    2987 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    716.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1344 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    481 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1293 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    563 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    806 micro
Összesen 3111 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

A tészta megfőzése

A szósz elkészítése

Tálalás

Elkészítés

A tészta megfőzése

  1. Egy közepes edényben a vizet feltesszük a tűzhelyre, majd forráskor belerakjuk a tésztát.
  2. Amint a tortellinik elkezdenek a víz felszínére úszni, még három percig főzzük.
  3. Ha megfőttek, leöntjük a vizet, és félrerakjuk.

A szósz elkészítése

  1. Amíg a tészta fő, egy másik edényben a felvágott újhagymát a vajon megpároljuk.
  2. A hagyma megpárolása után beleöntjük a tejfölt, ízlés szerint pirospaprikát, sót és borsot adunk a tejfölhöz. Egy evőkanál gulyáskrémet adunk a szószhoz. Sűrűn kevergetjük.
  3. Megvárjuk, míg felmelegszik, és tálaljuk.

Tálalás

  1. A tészta egy részét tányérra rakjuk, a szószból néhány merőkanálnyit öntünk rá, és megszórjuk reszelt sajttal.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3901
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 17.

Ajánló

Ajánlom azoknak, akik gyorsan szeretnének laktató ételt készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet évek óta készítjük, ha kevesebb idő áll rendelkezésre a főzésre. Mindig valamivel kiegészítjük, például a hagyma mellett még baconkockát is sütünk bele.

Hozzávalók

A tészta megfőzése

A szósz elkészítése

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!