r
Nosalty Logó

Eszter szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
fabine
Eszter szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A fehér krémhez

A tetejére

Összesen 1297 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A fehér krémhez

A tetejére

Összesen 7781 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A fehér krémhez

A tetejére

Összesen 278 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    83 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1026.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.7 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    596 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    575 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 1297 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.8 g

Zsír

  • Összesen
    497.9 g
  • Telített zsírsav
    181 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    188 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    1817 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6159.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    1930 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    2152 mg
  • Nátrium
    1527 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    730.2 g
  • Cukor
    495 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    767.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3576 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    393 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    1145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3448 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1526 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1773 micro
Összesen 7781 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A fehér krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótát. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, belekeverjük az olajat és a vizet, a liszttel elvegyített sütőport, a kakaóport, és végül a habbá vert tojásfehérjét. 180 fokon megsütjük.
  2. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. A tojással kikavarjuk a cukrot, majd a lisztet valamennyi tejjel csomómentesen elkeverjük. A többi tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a tojásos keveréket, és sűrűre főzzük. Belekeverjük a vaníliás cukrokat. A kihűlt krémmel kikeverjük a szobahőmérsékletű vajat.
  3. Ha a piskóta is kihűlt két lapba vágjuk, az alsó lapot félretesszük, a felső lapot pedig keresztben 2 cm-es csíkokra vágjuk.
  4. Az alsó lapot vékonyan megkenjük a krém egy részével, majd a csíkokat 2 cm-es kihagyásokkal a piskótára fektetjük, a maradék részt kitöltjük a maradék krémmel.
  5. A tejszínt a mogyorókrémmel és a habfixálóval habbá verjük, rásimítjuk a tészta tetejére, és megszórjuk tortadarával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 1084
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 186332
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 16.

Ajánló

Ezzel a krémmennyiséggel a csíkokból sajnos maradni fog, de ha duplázzuk a krémadagot, még egy sor csíkot rakhatunk a tésztára. Nálunk a maradék sem ment kárba, három gyermekem gyorsan eltakarította. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám kedvenc sütijeit vegyítettem össze ebbe a sütibe, így a két kedvencét most már egyszerre élvezheti. Ezért is neveztem el az édesanyámról.

Hozzávalók

A piskótához

A fehér krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!