r
Nosalty Logó

Epres-csokoládés torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Epres-csokoládés torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Krém

Glazúr

Összesen 978 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Krém

Glazúr

Összesen 5873 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Krém

Glazúr

Összesen 212 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    56.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1411.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.6 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 978 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.3 g

Zsír

  • Összesen
    337.1 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8468.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1461 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    836 mg
  • Foszfor
    2377 mg
  • Nátrium
    3625 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    699.4 g
  • Cukor
    492 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    1550 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2018 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    390 mg
  • D vitamin:
    187 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1975 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    436 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    737 micro
Összesen 5873 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Glazúr

Elkészítés

Piskóta

  1. Egy tálban összeforgatjuk a liszttel a kakaóport, szódabikarbonát, sütőport, sót.
  2. Egy gépi habverővel habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd hozzáadjuk a vaníliát, tejfölt, kávét és az olajat, végül beledolgozzuk a lisztes keveréket is. Ezután egy torta forma alját sütőpapírral kibélelünk, majd belesimítjuk a masszát.
  3. Előmelegített sütőben, kb. 30-35 perc alatt megsütjük (tűpróba). A sütőből kivéve, 15 percig a formában hagyjuk, majd egy rácsra téve hűlni hagyjuk.
  4. Ha teljesen kihűlt ketté vágjuk, és az elmosott torta gyűrűbe visszatesszük a piskóta tetejét ez lesz az alja, majd a ketté vágott piskóta alja lesz a torta teteje, mivel az simább.
  5. A torta elég magas lesz ezért, ha van állítható tortagyűrű érdemes azt használni, vagy sütőpapírral magasítani a formánk oldalát.
  6. Az eperszemeket félbe vágjuk, és kirakjuk vele a torta oldalát.

Krém

  1. A tejfölt elkeverjük a cukorral, citromlével, reszelt héjjal és az eperpürével. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan az epres krémbe forgatjuk.
  2. A zselatint 4-5 evőkanál vízbe áztatjuk, majd kis lángon feloldjuk, a tűzről levéve hozzáadunk 4 evőkanál krémet, majd kisebb adagokban az epres- tejszínes krémbe forgatjuk.
  3. Ezután beleöntjük a tortaformába, rátesszük a piskóta másik felét, a simább oldala legyen felfelé, kicsit le is nyomjuk, de csak óvatosan. Végül hidegre tesszük, hogy a krém egybeálljon.

Glazúr

  1. Kimérjük a hozzávalókat, majd egy pohárba elkeverjük a zselatint 2 evőkanál vízzel, a kimért vízből veszünk el.
  2. A többi hozzávalót egy kis lábasban fakanállal kevergetve összemelegítjük, forralni nem kell, közben a mikróban feloldjuk a zselatint, majd a tűzről levett kakaós folyadékhoz keverjük. Ezután egy szűrőn átszűrjük, hogy szép sima legyen.
  3. A glazúrt langyosra hűtjük, közben néha-néha megkeverjük, ha kezd sűrűsödni a torta tetejére öntjük, kenegetni nem kell, magától elterül. Ismét hidegre tesszük, hogy a máz megkössön rajta, tálalás előtt gyümölccsel díszítjük a tetejét.
  4. Ha elsőre nem lenne elég szép a tortán a glazúr, tegyünk rá még egy réteget, én is így jártam vele.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 140
  • Össznézettség: 59108
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 05.

Receptkategóriák

Epres-csokoládés torta
Katharosz 499 recept

Nagyon finom, mutatós ünnepi torta, tökéletes ízharmónia. Nem kell tőle megijedni, nem olyan bonyolult az elkészítése.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Glazúr

Címlapról ajánljuk