r
Nosalty Logó

Curry-s sárgaborsó-főzelék

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
SüniSüti
Curry-s sárgaborsó-főzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 516 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1550 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1197.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2059 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 516 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.8 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3591.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    1110 mg
  • Nátrium
    1801 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    350.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    856 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6176 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 1550 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    207 micro
  • β-karotin
    517 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgaborsót kiválogatjuk, és egy éjszakára vízbe áztatjuk, majd főzés előtt a vizet leöntjük róla.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát összetörjük, a sárgarépát megpucoljuk, és vékonyan felkarikázzuk.
  3. A vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk, ekkor hozzáadjuk a fokhagymát és az őrölt pirospaprikát is, és kicsit megfuttatjuk. Majd ráöntjük a sárgaborsót, répát, és nyakon öntjük a kolbász főzővizével és annyi vízzel, ami 1 ujjnyira ellepi, majd ízesítjük a babérlevelekkel, sóval, borssal, curry-vel.
  4. Addig főzzük fedő alatt, a vizet folyamatosan pótolva, míg a borsó és a répa meg nem puhul. Ezalatt a tejfölt, a keményítőt és a főzőtejszínt simára keverjük.
  5. Mikor a borsó már puha, kiszedjük a babérleveleket, és kézi mixerrel szép simára turmixoljuk, végül lassanként hozzáöntjük a tejszínes keveréket, és még pár percig rotyogtatjuk.
  6. Tükörtojással tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 17378
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
SüniSüti 80 recept

Szeretem a klasszikusokat egy kicsit áthangolni ízvilágilag, így nem olyan unalmasak ;) Ez a  recept is így született.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!