r
Nosalty Logó

Csupatöltelék bejgli cukormentesen

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vivuc
Csupatöltelék bejgli cukormentesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Töltelék

Összeállítás

Összesen 638 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Töltelék

Összeállítás

Összesen 3826 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Töltelék

Összeállítás

Összesen 307 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1278.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    565 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 638 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100 g

Zsír

  • Összesen
    194.4 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7673.2 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    3389 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    965 mg
  • Foszfor
    2770 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    170 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    512 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    511 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    486 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    632 micro
Összesen 3826 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztő felfuttatjuk a langyos tejben (ha nem elég friss az élesztő, akkor kell bele egy csipet cukor is, hogy felfusson).
  2. Liszteket egy tálba kimérjük, hozzátesszük a por eritritet, fontos, hogy por legyen (helyettesíthető sima porcukorral), a hideg zsírt és vajat, a tejfölt, majd a tojássárgáját. A fehérje marad a kenéshez.
  3. Összegyúrjuk, egy puha, lágy tésztát kell kapnunk, majd hűtőbe tesszük Nem kell keleszteni!

Töltelék

  1. A mákot, a mazsolát és az eriritet (vagy sima fehér cukrot) + citrom reszelt héját és a leve felét egy lábosba tesszük, és felöntjük a tejjel.
  2. Feltesszük főni, kavargassuk, mert hamar odakap. Akkor jó az állaga, ha kivesszük a fakanalat, nem folyik le róla.
  3. Ha kész, félretesszük hűlni. Meg kell várni, míg teljesen kihűl, különben forrón "megfőzi" a tésztát, és kiszakad.

Összeállítás

  1. Ha kihűlt a töltelék, kivesszük a hűtőből a tésztát, és 2 részre osztjuk. Kinyújtjuk mindkettőt fél ujjnyi vastagra.
  2. A kinyújtott tésztákon eloszlatjuk a tölteléket fele-fele arányban. Vizes kézzel könnyebb eloszlatni egyenletesen. A széleknél 2-2 cm hagyjunk ki, amikor eloszlatjuk a tölteléket, ezt a részt ráhajtjuk, hogy ne folyjon ki oldalt, majd feltekerjük.
  3. Lekenjük a fehérjével, és előmelegített sütőbe toljuk 15 percre.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11779
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az imádott, régi receptet kicsit megreformálva és újragondolva megszületett ez a modern, egészséges változat. A Férj észre se vette, hogy nem a régi, cukros-lisztes verziót falja.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!