r
Nosalty Logó

Csokis-meggyes süti Évi néni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Csokis-meggyes süti Évi néni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 760 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 3044 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 173 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 760 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    128.1 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    799 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2444 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    1059 mg
  • Nátrium
    524 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.3 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    879 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    866 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    780 micro
Összesen 3044 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A csokoládémázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót, s aztán adagonként beleforgatjuk a tojásfehérjét.
  3. Végül a sütőporral elkevert lisztet is beleforgatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tortakeretbe (38x26 cm) elsimítjuk a tésztát, és 160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 10 perc alatt megsütjük.
  5. Még langyosan lehúzzuk a tésztát a sütőpapírról, majd kiterítve hagyjuk teljesen kihűlni.

A töltelékhez

  1. A meggybefőttről teljesen lecsurgatjuk a levét egy lábasba. A meggyet félretesszük.

A krémhez

  1. A meggylevet, a likőrt és 1 dl tejszínt felforralunk. A másik dl tejszínben csomómentesre elkeverjük a pudingport, és a forró lébe öntjük. Folyamatos keverés mellett besűrítjük.
  2. A kész krémet kihűtjük.
  3. A tésztalapot kettévágjuk. Az alsó félre rákenjük a kihűlt krémet, amibe belenyomkodjuk a lecsepegtetett meggyszemeket.
  4. A másik lapot megfordítjuk, így felül lesz a sima, egyenletes része. A lapot enyhén a meggyes krémhez nyomkodjuk.

A csokoládémázhoz

  1. Egy tálba mérjük a csokoládét és a szőlőmagolajat, és mikróban 1 perc alatt megolvasztjuk. Elkeverjük.
  2. A tészta tetejére öntjük, és elsimítjuk rajta.
  3. Egy-két órára hűtőbe tesszük megdermedni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x26
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12386
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis-meggyes süti Évi néni konyhájából
Évi néni 1830 recept

Régóta motoz a fejemben, hogy valami ilyesmit sütnék. A gondolatot biztosan a mézes krémes indította el. Próbából most csak ekkora mennyiséget készítettem.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A csokoládémázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!